2021-02-11

min vinylsamling, del 2.

när jag flyttade till LA i mars 2019 köpte jag en vinylspelare och började långsamt bygga min lilla samling. skrev ett inlägg när jag kommit upp i tio skivor, här e det inlägget: mina tio första vinylskivor.

nu har jag samlat på mig ungefär tio till! vill ni se? ok.

ni vet väl att jag är ett extremt tyler the creator-fan? såklart måste jag då ha alla hans fysiska plattor. saknar fortfarande två stycken men men. detta e hans senaste, igor, iallafall. i limited edition även! ljusgrön e den, skivan.

detta är också tyler. hans andra skiva, eller första riktiga genomslag typ, från 2011 när han (och jag för den delen, för vi är lika gamla sånär som på några veckor) bara var 20 bast.

kanyes kanske bästa skiva, the college dropout. klassiker! från 2004.

kendrick lamar är bland mina topp 5 artister of all time. detta är good kid, m.A.A.d city. tycker mkt om denna skivan – vet inte vilken jag gillar bäst, denna eller to pimp a butterfly, som jag fortfarande inte har på vinyl dock! måste skaffa.

rapparen freddie gibbs kanske inte är jättemainstream fast han och madlib gjort musik i över 10 år. här är iallafall deras mest kända projekt, bandana.

även plattan alfredo är freddie gibbs, denna gång i samarbete med alchemist (om nån lyssnar på action bronson kanske ni vet vem det e).

gammal musik! måste man ju ha i sin lp-samling. mama’s and the papa’s. så bra är den. mkt kalifornienvibes.

denna chicago-skiva ser ut som ett gammalt vackert frimärke. lyssnar inte på den här så mycket men det är mycket drag i den.

men va har vi här!! två wap-singlar med cardi b och megan thee stallion, signerade av cardi själv. visste inte vilket omslag jag skulle köpa så beställde båda, hehe.

den ballaste designen har helt klart denna vinyl. det är en singel bara, tylers peach fuzz (därav persikan) plus nån till bonuslåt med prophet. så glad jag fick tag på denna! också väldigt limited.

och så en bonus! inte en vinyl, däremot en cd-skiva. bastard är tylers allra allra första projekt och ligger inte ens på spotify, så när jag såg denna på amoeba records var jag tvungennn att haffa den trots att jag inte ens har en cd-spelare förutom i en gammal laptop som dammar i ett hörn? samlingsvärde helt enkelt :’)

ja det var dom! vi kan ju checka in igen när jag samlat på mig sisådär tio till.

22

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.