2020-11-25

en liten promme på 6,5h.

ok så i lördags hände ett äventyr! jo men som titeln antyder så tog jag mig en liten lätt promenad på 6,5h.

min helt nya kompis och granne som jag träffat för första gången kvällen innan ba ”jag ska gå på ett walkathon från downtown LA till santa monica, vill du hänga på?” jag ba EEEEH JA. älskar att gå : ) så klockan nio på morgonen startade vi ett block ifrån vårt hus, precis i början av den låååååånga gatan wilshire som sträcker sig hela vägen till santa monica i väst.

egentligen är det ett *event* men pga corona får dom egentligen inte annonsera det i år, så det var en liten grupp på typ 10 pers (tydligen vanligtvis 100-200), men man går ensam/i sin egen takt ändå. så jag och min nyfunna kompis cynthia knatade på för oss själva.

från downtown, genom westlake och koreatown. stannade kort för en liten frukostbagel och kaffe.

några timmar senare var vi vid la brea tar pits! där kan man läsa om dom här spännande tar pitsen och djuren som hängde där en gång back in the day.

fin blå agave finns med.

beverly hills nu!

och flotta rodeo drive ni vet, där alla lyxbutiker ligger.

vad juligt med nötknäpparen och sport-bh i 25-gradersväder lol. älskar LA.

ännu någon timme eller två och vi hade kommit till westwood som känns lite som honolulu på sina ställen. saknar honolulu nu 🙁

nu var klockan lunch! vi pekade på ett persiskt ställe och cynthia tyckte vi borde testa det för oss mest okända på menyn, traditionella persiska rätter och drycker. var det gott? …eee nej. förlåt!!! just våra sinnen var inte vana vid dessa smaker. men vi gjorde vårt bästa och utmanade oss själva iallafall heh!!

hur fina!! på kanten av vägen bara.

och riktigt klassiska LA-palmer, superlånga och smala med små kronor, inte som till exempel runt medelhavet ni vet där dom är korta och runda med tjocka plymer till kronor.

när vi närmade oss santa monica började solen gå ner. så nära nu!!

och av nån sjuk anledning hade vi otrolig timing och nådde havet för dessa magiska bilder precis typ fem minuter innan vi hade en bordsreservation för pastamiddag två block därifrån. EN OTROLIG DAG ändå. 27,5 km, 6,5 timmar och så många fina samtal med en ny vän.

45

Kommentera

en-lang-blondin

Alltså WOW! Vilken grej. Hade så gärna velat göra detta.

Vicky

haha, var så random, men kul!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.