2020-09-24

en vanlig dag i LA, att jobba på distans och andra frågor.

fått ett par frågor som jag tänkte att jag bakar ihop till ett inlägg!

  • Önskeinlägg. Skriv gärna ett inlägg om hur en vanlig dag det ut nu när du bor i LA och jobbar på distans. Typ när går du upp, när börjar du jobbet, var käkar du lunch etc. Och kanske vad en gör på kvällarna i Downtown LA? Hade varit så intressant att se skillnaderna mellan Sverige och LA. ❤️
  • Så mysigt det verkar! ? hur funkar det att inte ha bil i LA? Är det aktivt val? Hade varit kul att höra dina tankar ?
  • Va spännande att de erbjuder distansarbete för alltid. Varför gör de det? Är det något de tjänar pengar på?

jo! en vanlig vardag går jag upp i min downtown LA-lägga och går typ femton steg till min lilla kontorshörna. går upp typ 8.30, såååå sent heh jag vet men det funkar för mig. jobbar i snitt från 9.30-17.30.

jo jag jobbar ju helt på distans på ett sf-baserat startup. flyttade ju tillbaka upp till sf från LA i januari för att börja på det här jobbet men när corona slog till jobbade vi alla hemifrån 100% och i och med det frågade jag om jag fick gå på distans helt och det fick jag, så då flyttade jag tillbaka ner som ni kanske vet : )

corona har gjort att fler och fler företag börjar erbjuda permanent distans. kanske inte låter så naturligt till första anblick men jag tror absolut företag tjänar på det!! många stora techföretag i silicon valley serverar liksom gratis frukost, lunch, middag, snacks och betalar massor för hyra, internet, utrustning etc. om ens anställda jobbar hemifrån sparar dom in på allt det (även om dom siffrorna kanske inte går ner till 0 direkt, men en stor del). dessutom är det sååå mycket konkurrens för arbetsgivarna att behålla sina anställda, och om man låter dem jobba hemifrån kan man behålla dem mycket längre.

under senaste åren har techbubblan i sf gjort att priserna på lägenheter gått upp helt sjukt mkt. min kompis bodde tex (själv) i en lägga för $4200. många inom tech som kanske är stadgade och vill starta familj har inte råd med hus och barn i en stad med dom priserna. om man kan få jobba på distans kan man flytta till nånstans billigare men fortfarande vara kvar på sitt företag. en win-win för både arbetsgivare och -tagare tycker jag!

här e en bit av min lägenhet och skrynkliga soffa. trivs så bra här. under jobbveckan lagar jag mat och äter hemma, oftast både lunch och middag. försöker att inte äta lunch vid datorn/medan jag jobbar, men ibland händer det såklart. en liten nackdel med att jobba hemifrån (svårt att koppla bort för många) men jag är oftast väldigt bra på det hehe.

här e min fina balkong! stor som tusan. måste skaffa ljusslingor och växter dock. kvällarna ser lite olika ut – under veckan brukar jag bara träna och sen äta middag och kolla på serier/blogga (märkt att jag känner mig lite frazzled om jag går ut för mkt under veckan), men på helgerna är det alltid nåt äventyr på g! äter ute massor, ligger vid poolen, hänger på olika takbarer och går på dejter med snygga killar hehe.

älskar att inte ha bil by the way. det trodde jag var omöjligt innan jag flyttade hit men det funkar strålande. jag bor i downtown där allt är super walkable, lite new yorkig vibe i downtown typ. sen finns det en tunnelbana (erkänn att ni aldrig hört om den lol) så om jag ska till hollywood, koreatown, santa monica, culver city etc så tar jag den! och med tanke på hur mycket jag sparar på bara det (att gå/ta tuben snarare än att betala för parkering, försäkring, bensin, underhåll etc) så är det fett värt att kunna ta uber när som helst annars, typ om jag ska till echo park, silver lake, west hollywood eller så. bil e inget för mig!

hoppas det var en bra liten mini-inblick ✨ annars får ni fråga på mer såklart. puss

27

Kommentera

Vilket bra inlägg. Jag har tjatat om det här med distansjobb i SÅ många år (jobbar själv som anställd på distans sedan 3.5 år tillbaka) och att det är ett win-win för alla – både företag och anställda som vill jobba på distans. Fattar inte att det krävdes en pandemi för att företag skulle börja fatta?

Vicky

ah, najs att du trailblazar hehe!! jag var själv väldigt osäker och hade nog inte kunnat tänka mig att jobba på distans bara nåt år sedan men nu när ”alla” är det så känns det bättre och mindre fomo :’)

Anna

Så bra inlägg – jätteintressant ??

Vicky

åh tack vad fint att höra!! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.