2020-09-13

lördag i chicago.

woop woop! låt oss dyka in i min långhelg i chicago. var ju där förra helgen på labor day weekend, från sent fredag kväll till måndag kväll. vaknade lördag morgon här i river north!

skulle iväg på brunch i wicker park som är ett hipsterområde en tunnelbaneresa bort, så jag knatade till tuben.

tunnelbanan i chicago kallas ”the L”, hört nån gång att det är för att den är ”ELevated”, såhär som man ser, upphöjt ovanför gatorna. fint och filmromantiskt är det iallafall.

luktar olja och trä och gammalt. <3

bra timing med vädret. chicago är vanligtvis typ som new york och superfuktigt på somrarna, men bara torr sol denna dag!

älskar att stirra upp mot skyskraporna i en ny stad så man nästan snubblar.

finns sååå många broar här som korsar chicago river.

och skitfin arkitektur.

kolla dröm!! åkte faktiskt på en arkitektur-tour dagen efter, ska berätta om det i ett separat inlägg.

kom fram till etta i wicker park och mötte upp med min gamla sf-kompis aleigh. det var ett så fantastiskt återseende samt otrolig brunch att jag helt glömde fota det hela, förutom detta på vägen ut lol.

här e hon dock! vi gick alltså till en takbar, cabana club, och drack drinkar vid denna mini-pool. mys var det. förutom att min systemkamera gick sönder ungefär här (panik!) så jag köpte en ny lite på impuls.

nån timme senare hade jag en ny kamera (sony alpha 6000) och vi hade handlat grillmat och dricka som skulle konsumeras här på aleighs tak.

hej!

*lär känna nya kameran*

vi tog en promme med kal. gulliga kal, han brukade alltid ligga i aleighs knä när hon och jag pluggade ihop i san francisco och spånade på skolprojekt.

vi gick förbi en liten public garden. kolla solrosen!!! majestätisk.

och gulliga små tomater. visst har min handflatetatuering läkt fint?

tillbaka på taket!! några hard selzers senare va man lite kalas. bäst man äter en vegoburgare eller två, så det gjorde jag.

så hängde vi här på taket tills det blev helt mörkt och jag drog tillbaka först till mitt hotell och sen ut på ett litet drinkäventyr med en mystisk person : )

tack chicago för en otrolig lördag!! puss.

17

Kommentera

Marie

Underbart! Älskade Chicago när jag var där för 3 år sen. Bodde då väldigt nära Wicker Park vid Noble Square. Då var the Robey nyöppnad har jag för mig

Vicky

mys! wicker park e sååå trevligt : ))

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.