2020-05-18

we don’t remember what we want to remember. we remember what we can’t forget.

jaha det tog visst bara fem månader för mig att läsa ut den här boken .. eh. jag tror mest det har att göra med att jag har så svårt att koncentrera mig these days snarare än med själva boken, för den var så så bra.

three women är tre kvinnors sanna historier. lisa taddeo har intervjuat och samlat material om dem i nästan ett decennium, och det utmynnade i denna bok. hon berättar deras tre storys om vartannat, men dom flätas inte samman på nåt sätt. och trots att de tre kvinnorna inte har något med varandra att göra så har dom ändå väldigt mycket gemensamt.

maggie är en sjuttonåring och hennes high school-lärare aaron knodel inleder ett förhållande med henne. så småningom tar det slut, fallet går till rättegång och samtidigt blir han utnämnd som teacher of the year medan maggie blir smutskastad och misstrodd.
lina är gift med en man som aldrig vill röra henne. hon är trött och vill bara bli älskad, och har ett förhållande på sidan med aidan. han behandlar henne inte speciellt fantastiskt, men hon gör absolut allt för honom, går igenom eld och vatten, lägger om alla planer, pratar, klär sig exakt så hon tror att han gillar bara för att få tillbringa 10 minuter med honom.
sloane är lyckligt gift men hennes man richard gillar att se andra ha sex med henne. hon har inget jätteemot det, men när de har en trekant med deras kollega wes och hans fru kommer på det är det sloane som får ta hela skulden.

alla de tre kvinnorna är symboler för något större. det att vara kvinna i samhället. det att alltid anpassa sig till män runtomkring, till manlighet, till maktstrukturer och patriarkat. man känner det genom hela boken och det är så starkt, nästan fysiskt. vill skrika genom boken till dem HALLÅ SLUTA men vet att jag själv är fast i samma fälla.

älskade denna bok. så stark, så poetisk. det blir liksom ännu starkare när man vet att det hänt på riktigt allting. och lisa taddeo formulerar allt så fint så fint. älskar.

14

Kommentera

den här har jag varit sugen på ett tag! tycker den verkar konceptuellt intressant men också verkar den så fint skriven som du säger, de utdrag jag har sett har verkligen varit vackra och träffande.

Vicky

jag rekommenderar varmt!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.