2020-01-29

back in the bay.

ja, nu bor jag ju som sagt i sf igen (eller oakland technically). känns som jag levt ett helt liv under mina nio månader i LA men här har allt på nåt sätt stått stilla.

en dag hängde jag i mission med min fina efterlängtade vän josh. allt är likadant. väggmålningarna i mission på korsningen där jag gick varje dag när jag bodde här runt hörnet.

de färggranna träfasaderna. detta är unikt med sf ändå. att husen är regnbågiga pastelldrömmar i spröjsade gamla viktorianska kåkar. hur mycket storstads- och glänsande höghusperson jag än är kan jag ju aldrig sluta älska dem.

bernal heights där borta. har inte flyttat på sig sen jag drog.

och de envisa små mexikanska bagerierna som inte blivit uppköpta och gentrifierade än, tack och lov.

en annan dag var jag förbi hayes valley, hipstriga kvarteren med chica butiker. några nya affärer som öppnat, några som slagit igen. nytt och gammalt alltihop samtidigt. men stammishaket the grove var sig likt.

och så oakland. mitt nya område. hängde knappt här när jag bodde i bay area så i år får bli året då jag upptäcker denna plats. har redan börjat så smått, med några små caféer och havrecappuccinos.

2020 och vara tillbaka i san francisco är märkligt. ibland, ganska ofta, känns det fortfarande som ett svart hål i bröstet när jag tänker på LA. men då och då kommer det glimtar. om något tryggt från förr, och om nåt spännande som kanske ska komma detta år.

32

Kommentera

Åh, men så fint ändå att du hittade det där i LA som fick det att kännas hemma och rätt. Jag är fortfarande lika fascinerad över hur himla vackert det är i SF. KRAM

Vicky

puss. <3 och en dag måste du hit!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.