2019-10-20

vargen.

vi har läst en ny bok i JWHFs bokklubb! vargen av katarina wennstam.

bokklubbar är bäst för precis som jag sagt tidigare med några bokklubbsböcker så tar jag tag i att läsa böcker som jag aldrig annars skulle valt ut själv. som denna, en kriminalroman. läser jag kriminalromaner? har jag nånsin läst en? vet inte.

den här handlar om två olika mord på två kvinnor i stockholm, ett där en pojkvän huggit sin tjej liselott till döds i hennes egna hem, och ett där en ung tjej, jessica, blivit överfallen och mördad i vitabergsparken. inte direkt värsta solskenshistorian…

de två fallen är separata men historien vävs samman mer och mer. gillar att det är flera starka kvinnor i förgrunden – advokaten shirin nouri i liselott-fallet och kriminalkommisarie charlotta lugn i jessica-fallet.

ja jag tänkte väl aldrig att jag skulle läsa en svensk kriminalroman (hej fördomar om denna genre!!) but here we are. och jag gillade den verkligen! tycker överlag att författare i alla genrer är dåliga på att skriva dialog och att det låter skriftspråkligt och stolpigt. så även i vargen… men förutom det en fett spännande bok. perfekt höstläsning!!

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.