2019-06-25

mina tio första vinylskivor.

när jag flyttade till LA köpte jag en vinylspelare. det kändes som rätt grej att göra nu när jag inte har roomies och en fin liten pjäs att ha som inredning. har därmed även så sakteliga börjat bygga min vinylsamling! har precis kommit upp i tvåsiffrigt – hela tio stycken. tänkte vi kan kolla vad jag samlat på mig för lp-skivor hittills.

scum fuck flower boy av tyler the creator. mitt solklara förstaval. tyler är ju min man och flower boy är ett magiskt album.

the eminem show av eminem. som för alltid eminemfan är jag är väl en minoritet och det är ok. ni får tycka att jag är en tönt men han har varit med mig sen jag var tolv och hjälpt mig överleva kan man säga. älskar honom till döds.

kamikaze av eminem. även fast jag älskar honom för alltid så måste jag säga att albumen som följde eminem show var fullkomligt katastrofala. slutade i princip lyssna på honom tills kamikaze kom ut förra året. å! det låter som gamla marshall och jag älskar detta albumet! siri gav det till mig i födelsedagspresent, tack <3

andra vinylskivan som siri skickade på min 28-årsdag var process av sampha. jag hade aldrig hört honom tidigare men tycker om så mycket. souligt och känslofyllt.

det här är en skiva som min kollega gabe gjort själv från typ tidigt tvåtusental när han rappade och tryckte upp några vinyler. så fick jag en nu när han städade ur sitt garage typ.

nu när jag var i sverige ville jag köpa med mig nån svensk skiva hem. denna – älskade ted! detta självbetitlade album från 1973 fick det bli.

connectade med mannen i skivbutiken vid st:eriksplan och efter att vi snackat i en kvart om hans äventyr på 70-talet i san francisco slängde han även med denna, teds undringar, på köpet. fint!

ett nytt tillskott är veins av homeboy sandman. han är ihop med min kära vän lisa så jag har fått äran att hänga med honom irl lite. så en dag strosade jag in i en skivbutik här i LA och så var han den första jag såg när jag gick in. ett tecken ju, så han fick följa med hem.

hot rocks av rolling stones hittade jag nyligen för tio dollar när jag stod och grävde i gamla skivbackar här downtown. min nya favorithobby!

och så back to black av amy winehouse. man måste ju ha nåt av amy. mitt hjärta krampar lite varje gång jag tänker på henne. <3

ja det var mina tio första skivor det. kanske lite brokig musiksmak men sån e man.

12

Kommentera

Åhh.

Vicky

tack!! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.