2019-06-02

alla städer jag bott i och vad jag gjort där.

Hej! Jag har nyss upptäckt din blogg och gör nu lite nerslag i tidigare inlägg som låter lockande. Spännande det här med vad som är hemma. Nu har du ju flyttat igen förstår jag. Jag skulle tycka det vore superintressant med ett nytt hemmainlägg, hur du tänker nu, vad är det för dig som gör en plats till hemma? Jag skulle även gärna läsa ett inlägg om vad du har gjort på de olika platserna och vad du gör nu.

fick ju denna kommentar oven på ett gammalt inlägg. svarade på första halvan av frågan i det här inlägget, så här kommer andra biten, alltså vad jag gjort på de olika platserna jag bott på och vad jag gör nu. kanske är bra med en refresher! inte alla ni har ju varit med från början av bloggen såklart, även om det känns så ibland.

jag har bott i sju städer (wow ändå?). ska försöka hålla mig relativt koncis! är ju ändå ett helt liv som ska sammanfattas men jag testar:

stockholm. född och uppvuxen här. bodde här tills jag var 18 (då gjorde jag vanliga barnsaker som att gå i skolan och sånt), och efter att jag bott på lite andra platser (se nedan) flyttade jag tillbaka när jag var 22 (fast bara i ett halvår) för att plugga reklam på berghs.

när jag var 18 flyttade jag alltså till västerås. skulle plugga ett kandidatprogram i språk på mälardalens högskola, men mest för att flytta ihop med killen jag var ihop med då. vi gjorde slut sen, men första och tredje året pluggade jag iaf på mälardalen här i västerås. andra året pluggade jag i:

nice! ett eminent år. bodde tio minuters promme från havet, pluggade franska lite chill sådär (det ingick i min kandidat) och drack vin på olika pubar när jag inte gjorde små weekendtrips med mina kompisar till typ cannes eller monaco. mmmm. detta var alltså året mellan mina två västerås-år.

sen, oslo! jobbade här varje sommar och vinter i några år, så har aldrig bott här sammanhängande mer än tre månader typ, men om man räknar ihop det har jag spenderat ungefär ett år i oslo (somrar och vintrar mellan 2012-2016). jobbade på en gudrun sjödén-butik och när jag inte vek kläder hängde jag mest runt. oslo är mkt nice och alla är så snälla där.

mina oslo-vändor har jag alltså varvat med plugg i västerås, plugg på berghs i stockholm, och hunnit flytta till san francisco (japp, åkte hem på loven och extrajobbade i oslo).

san francisco! stället där jag bott allra längst förutom stockholm. på reklamskolan berghs i sthlm gick jag alltså bara en termin, det var första terminen på deras internationella program. resterande 2,5 år skulle alltså göras i sf. så jag flyttade dit januari 2014 och pluggade tills våren 2016. gjorde några praktiker här och där och fick sedan jobb på en reklambyrå och på apple där jag va tills våren 2019.

nu kanske jag krånglar till det, men jag bodde i sf ungefär 5 år. dock i mitten, ungefär efter 2,5 år gjorde jag en praktik i new york och bodde alltså där oktober-januari 2016/2017. jag var på byrån droga5 och jobbade från morgon till sen kväll. hann inte med så mycket annat under dom månaderna. sen fick jag alltså jobb i kalifornien och flyttade tillbaka i 2,5 år till.

så! i mars 2019 var jag klar med apple och reklambyrålivet i norra kalifornien, så jag flyttade ner till LA! nu jobbar jag alltså på ett startup (fortfarande som copywriter vilket e vad jag jobbat med hela tiden). älskar livet i LA! det e soligt och alla mina kollegor är dom bästa. mkt lycklig nu.

varsego det var en fast forward av mitt liv och ställena jag bott på!! <3

13

Kommentera

Katarina

Wow! Får verkligen känslan av att du ser till att ta dig dit du vill. Är det mer kreativt att jobba på en startup? Jag har aldrig varit i kontakt med ett sådant företag men får alltid den känslan ändå.

Vicky

det beror på! jag tycker det är väldigt kul och kreativt, man får liksom mer ansvar och får axla många olika roller vilket inte riktigt är fallet på typ reklambyrå alltid, även om byråer kan va kreativa med 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.