2019-05-30

work rules!

har läst en bok igen. det är från bokklubben på mitt nya jobb, så den är lite mindre skönlitterär och lite mer fackdito, men vill nämna den ändå för att den var OVÄNTAT intressant!!

work rules! är skriven av laszlo bock som var en av dom första anställda på google och ansvarar för mycket av people & operations där. så en hel bok fylld av beteendevetenskap och hur det relaterar till arbetsplatsen, och hur man som organisation kan förbättra sin egen arbetsplats.

låter kanske inte så intressant, men det var verkligen så himla spännande att läsa om hur google implementerat ganska okonventionella metoder och sånt som kanske inte är helt intuitivt alltid. typ ge individen asmycket frihet, betala folk olika lön och varför det är viktigt och mer rättvist (!), och typ andra perks som finns på google som byggt en sjukt fin arbetskultur trots att dom är typ tiotusen pers.

speciellt om man jobbar inom personal eller hr, eller bara är sjukt intresserad av beteendevetenskap (tror typ alla är intresserade av detta??? alltså statistik och studier är ju bara SJUKT spännande eller är det bara jag?) tycker jag den är fett läsvärd. spännande med insikter – från om hur mycket pengar google vinner på att lägga sjuka summor pengar på helt gratis mat till alla varje dag, till hur små små ändringar i hur dom formulerar ett emailutskick till de anställda drastiskt förändrar hur de pensionssparar eller hur teamen samarbetar.

kanske ett lite ovanligt lästips men allt är inte bara murakami och romaner alltid!!

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.