2019-05-19

små eldar överallt.

detta är senaste boken i raddan av bokklubbsböcker som just wanna have fun har tillsammans med bonniers bokklubbar (har tidigare bloggat om kodnamn alice, bränn alla mina brev och nej och åter nej). små eldar överallt av celeste ng.

den handlar om familjen richardson som bor i det lyxiga förortsområdet shaker heights i ohio. allt är frid och fröjd och precis som det *ska* vara. så flyttar mia och hennes dotter pearl in till familjen richardsons lägenhet som dom brukar hyra ut och det börjar hända sjuka grejer. en liten kinesisk bäbis hittas överlämnad utanför en brandstation och familjen richardsons villa bränns till grunden.

precis som ett par av de tidigare bokklubbsböckerna hade jag inte hört talas om den innan och visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. men sidorna gick verkligen av sig själv, det är en lättläst bok utan att för den anledningen vara enkel. celeste ng är en jävla king på att väva ihop olika trådar, speciellt mot slutet.

dessutom väcker den väldigt mycket tankar om kvinnoroller, feminism, ras och klass utan att explicit prata om det liksom. en bladvändare! tyckte så mycket om! läs läs läs!

17

Kommentera

Alltså! Jag läste denna i januari, första boken för året och den var verkligen så sjukt bra! (Rekommenderar till ALLA)
Jag bestämde mig senare i januari att jag skulle föra läsdagbok på min blogg, som en kul grej. Men jag läste 3 böcker i januari och när jag skulle skriva ner dem så kunde jag för mitt liv inte komma på alla tre. Har alltså gått runt i februari-mars-april och nästa hela maj innan jag kom på att den tredje och sista ju var Små eldar överallt (Little Fires Everywhere, läste på eng) – tack vare dig och detta inlägg! Haha!
Så TACK! <3

Vicky

haha omg sjukt!! glad att mitt inlägg agerade som tips på sitt egna lilla vis haha!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.