2019-04-27

kodnamn alice.

den här boken hallå! vill prata lite om den. den var en av böckerna i bokklubben som just wanna have fun har tillsammans med bonniers bokklubb. en bok jag aldrig hade snubblat över annars och även om jag hade det hade jag aldrig tagit upp och läst den.

den handlar om ett par modiga kvinnor under första och andra världskriget, och även om man ju älskar modiga kvinnor (duh) så är det lite som storslagna kostymdramer…..inte min grej. känner sån opepp på historier i stil med sagan on ringen, game of thrones, fantomen på operan osv. och denna bok kändes verkligen som något i den genren.

men bestämde mig för att läsa ut den iallafall. och måste säga att trots att jag fullkomligt avskydde språket (eller mest översättningen??? mkt onaturligt, högtravande och konstlat??) så var historien rätt fantastisk! såååå långt ifrån böcker jag annars läser. om modiga engelska damer och franska skurkar under världskrigen. om spionage och kärlek. så kul ändå! att våga läsa något som är så långt ifrån en själv. jag drar mig mest till typ vardagsböcker om storstad och ångest eller murakami lol. så får ge bonniers bokklubb och just wanna have fun en eloge för det. läs den om ni e sugna på kostymdrama i bokform vettja.

15

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.