2019-04-14

en bok en film en skiva.

📖 nu var det en liten stund sen, men den senaste boken jag lĂ€ste ut var jonas gardells till minne av en villkorslös kĂ€rlek. har ni lĂ€st den?

den handlar om jonas gardells familj och uppvÀxt, hur hans pappa lÀmnar familjen och hur hans mamma blir dement. till skillnad frÄn hans andra böcker jag lÀst (tex en komikers uppvÀxt, ett ufo gör entré, jenny etc) sÄ Àr denna skriven i jagform och pÄ ett sÀtt som till formen ser sjÀlvbiografiskt ut, men innehÄllsmÀssigt kanske mindre? eller det Àr liksom svÄrt att veta vilka delar som Àr sanna eller inte, men det Àr ganska struntsamma, för den Àr sÄ speciell och magisk pÄ det dÀr gardellska tragikomiska sÀttet som kÀnns Ànda in.

Àlskar honom. lÀs den!!!

đŸŽžïž gick och sĂ„g spider-verse pĂ„ bio för ett tag sedan. var lĂ€nge skeptisk till den innan och kĂ€nde att det verkligen inte var min typ av film (det Ă€r alltsĂ„ en ny version av spider man fast i ett universum dĂ€r det finns typ 10 spider men. lĂ„ter inte sĂ„ bra??). men sen hyllade varenda person som hade sett den sĂ„ dĂ„ var man vĂ€l tvungen att gĂ„ och se den dĂ„.

och tyckte om den sÄ mycket! den Àr animerad fast inte pÄ ett sÄnt pixar-sÀtt utan snarare sÄ det ser serietidningsaktigt ut, utan att se platt och tecknat ut. lite sin city eller scott pilgrim vs the world-vibes, med riktigt snygga serietidningselement. modern och finurlig var den med! huvudkaraktÀrs-spindelmannen Àr en tonÄrings-afrolatino frÄn brooklyn. gillar.

đŸŽ™ïž och har ju köpt en vinylspelare! bara en billig crosley x urban outfitters sĂ„ det Ă€r ingen pangkvalle kanske, men den Ă€r snygg iallafall. förutom min tyler the creator-LP som var min första (sĂ„klart) har jag Ă€ven införskaffat back to black av amy winehouse. Ă€lskar henne. vilken mĂ€nniska alltsĂ„, och vilken röst. och vilket öde. <3

lyssna pÄ den idag vettja! perfekt söndagsskiva. puss.

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr markerade *.