2019-03-12

två dokumentärer, en serie och en film.

har sett fyra grejer på sistone. eller nog fler, men fyra jag ville prata om idag. två dokumentärer, en serie, och en film.

behind the curve
en dokumentär om flat earth society. alltså det växande communityt av folk som tror att jorden är platt. dom är fett många! intressant skildring av ledaren av flat earth society, uppdelningarna inom själva communityt och deras teorier. fascinerande, men också lite roligt på ett deppigt sätt. även — är det bara jag som tänker att filmskaparna titelsatt den lite nedlåtande? om ni fattar.

leaving neverland
denna dokumentär kanske ni hört om (jag har sett att den kommit till svt play t ex). den handlar om två av barnen som michael jackson begick sexuella övergrepp mot och deras liv med och kring michael jackson. en fyra timmar lång helt fruktansvärd historia. grät så mycket. jag har inte varit speciellt insatt tidigare i detaljerna kring anklagelserna mot honom, så detta var väldigt upplysande för mig. jag var at. a. loss. of. words. efter att ha plöjt dessa fyra timmar i sträck. SE.

russian doll
mörk komediserie av amy poehler med natasha lyonne där huvudkaraktären nadiya vaknar i en sorts loop där hon dör om och om igen. hon måste försöka förstå vad det är som hänt och ta sig ur det. en lättkollad serie på en säsong bara. tycker om new york-backdropen och klippningen.

black mirror: bandersnatch
jamen man är väl sist på bollen på denna eller? om inte, så är det iallafall black mirror fast i interaktivt filmformat, där man får choose your own adventure genom att klicka på olika val som ges allteftersom filmen fortgår. en otroligt spännande format, snyggt att dom pulled it off liksom. gillade även att filmen utspelar sig på 80-talet, att black mirror-dystopi inte alltid måste ligga 20 år i framtiden liksom. innehållsmässigt helt ok med, är väl mest formatet som är wow-faktorn hära.

fyre fest och avicii-dokumentären är förresten två bubblare jag kan rekommendera om ni inte sett än.

det var det. har ni något bra ni sett på sistone?

20

Kommentera

Har sett Fyre och Avicci dokumentären, men inte de andra tv serierna. Vi har kollat på Umbrella Academy som vi nästan streck kollat för att den är så bra, och börjat kolla på the Order som är lite mera low key. Annars brukar vi även kolla på Death in Paradise.

Vicky

ooh spännande, knappt hört talas av någon av dom. kul!

Lena

Icarus på Netflix var helt sjuk. Rysk dopning och konspirationer!

Vicky

ooo spännande! kanske ska kika då.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.