2019-01-17

några matserier jag gillar att kolla på.

MATSHOWER ändå. undrar varför jag tycker om dem så mycket?? kanske är det lite som att hur mycket liv och död det än verkar som, så är ändå det värsta som kan hända att nåt blir bränt eller inte har jäst nog. tycker det är så sympatiskt hur otroligt mycket deltagare i olika matshower bryr sig om vad dom sysslar med! dom älskar det så mycket, och skrattar och gråter så mycket. älskar det. här är några av mina favoriter jag kollat på på sistone:

the great british baking show

the great british baking show är alltså det som på svensk tv heter hela sverige bakar. jag har precis plöjt alla sex säsonger som finns ute på netflix heh. ÄLSKAR detta. dom är såååå gulliga mot varandra, och hjälper varann trots att det är en tävling på ett väldigt icke-amerikanskt sätt. alla är så himla gulliga och världens finaste dialekter.

final table

här å andra sidan har vi ett extremt amerikanskt format. otrolig maffig produktion av mattävling som tyvärr bara finns i en säsong än så länge. till skillnad från the great british baking show där amtörer tävlar är det här professionella kockar från alla världens hörn.

zumbo’s just desserts

märklig australiensk desserttävling där deltagarna ska återskapa adriano zumbos sjuka mästerdesserter. bara en säson av etta med, men extremt kul att kolla på,mest pga desserterna är så overkliga. dessutom är alla så snälla mot varann (australiensare ni vet) förutom en kille som är största douchebagen!!! haha älskart.

anthony bourdain: parts unknown.

när kocken anthony bourdain dog förra året upptäckte jag att jag inte hade så bra koll på honom som resten av världen. så jag började kolla på hans mat/reseprogram där han helt enkelt reser runt i världen och utforskar deras matkultur och blir full typ. han är otroligt ödmjuk inför andras kulturer på ett sätt man inte väntat sig för en vit man (yay! så fin). önskar han kunde komma tillbaka nu.

sveriges mästerkock

 

och så har jag kollat på sveriges mästerkock lite med! älskar detta format av mattävling (började med master chef australia för mååånga år sedan hehe). nu har mitt vpn slutat funka av nån anledning så jag kan inte kolla på svensk tv men denna mästerkockssäsong alltså! blev pangkär i dante och slajdade in i hans dms … jo.

det var några matserier jag gillar det!! kollar ni på några matshower eller -tävlingar?

 

 

7

Kommentera

Amanda

Alltså desserterna i Zumbo’s just desserts… sjuka grejer!
Matlagningsshower/bakprogram jag gillar är:
Nailed it (människor som är dåliga på att baka ska på alldeles för kort tid återskapa fina kakor och tårtor, känns så mänskligt och relaterbart på något sätt, hahaha)
The Curious Creations of Christina McConnell (ett väldigt märkligt bakprogram, 50% bakning och 50% ”vanligt” tv-program, väldigt speciellt)
Chef’s Table (välproducerad matserie där man får följa en professionell kock i varje avsnitt)
Sugar Rush (serie i tävlingsformat, etablerade bagare ska göra kakor, tårtor, cupcakes etc utifrån olika teman)

Vicky

tack för tipsen!! har kollat på chef’s table litegrann, så bra!! fastnade inte helt för nailed it! heh men kanske ska spana in dom andra två, inte hört om! älskar matshower alltså hehe. kram!

Josefin

Så himla mysigt inlägg att läsa en lördagsförmiddag när man är lite bakis<3 Ska in och kolla något direkt!

Vicky

eller huuUUuuuuur. älskar hehe.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.