2019-01-10

två böcker (plus bokdiskussion med alex schulman!).

har hunnit med att läsa två böcker till på senaste tiden. isabelle ståhls just nu är jag här och alex schulmans bränn alla mina brev.

 

just nu är jag här handlar om det ångestiga singellivet i stockholm. tinder, ligg, ett förhållande som går fram och tillbaka, fram och tillbaka. mycket igenkänning för min del, nostalgi från när jag gick på SU och stockholms tunnelbana på vintern. depp, stress och frågetecken kring livet. måste säga att jag blir evigt irriterad på huvudkaraktärerna elise och victor…personlighetslösa,  viljelösa, riktningslösa på nåt sätt. menar så inte att dom är dåligt beskrivna, kanske tvärtom? kanske inte årets bok för min del, men en snabb lättläst bok som tog mig tillbaka ett par år.

alex schulmans bränn alla mina brev har ni säkert hört om? den har ju varit mycket på tapeten på sistone och är hans fjärde bok jag läser. tycker om hans berättande så mycket generellt, han är så bra på att släppa in oss nära inpå. den här boken handlar om hans tyranniske morfar sven stolpe och triangeldramat mellan honom, hans fru karin och författaren olof lagercrantz. berättelsen breder ut sig över nästan 100 år och vi hoppar mellan nutid, 80-tal och 30-tal och får ta del av karins, svens, olofs och även alex perspektiv på denna långdragna, smärtsamma kärleksberättelse. den e så sorglig!!!

förresten!! vet ni om att vi på just wanna have fun har en bokklubb i samarbete med bonniers bokklubb? det är därför jag fått den här boken och fått läsa den och ni kan alla vara med och diskutera på facebooksidan. den här gången har vi haft sån tur att alex schulman själv varit med och svarat på några diskussionsfrågor vi haft om boken. läs hans svar här!!

6

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.