2018-12-09

jalapeñopannkakor och livets första ostron.

ok ok ok sista inlägget från thanksgiving-långhelgen i los angeles!

skulle flyga hem tidigt måndag morgon så söndag var min sista heldag. tog en ensambrunch och fick äntligen testa sage! en vegansk resto jag haft in the back of my mind länge. pekade på det mest spännande jag kunde hitta på menyn: jalapeño cornbread pancakes! med ris, avokado och bönor, samt smör och sirap på sidan av. låter kanske knäppt men var sååå gott nom nom nom.

sen knatade jag runt i arts district. finns så många fina gamla warehouses med snygga väggmålningar där nu.

eftersom typ ingen som bor i LA kommer från LA (lite samma i sf) var det tomt i stan denna helg. alla var väl i sina hemstäder för thanksgiving. rätt skönt ändå.

jag hade siktet inställt på dover street market, en lyxåterförsäljare för fashiunnnn. bodde nära den superfeta new york-locationen när jag bodde på östkusten, men hade aldrig varit på den i LA pga typ helt ny!

den var helt okej ball, men kan inte mätas mot den i new york som har fem-sex våningar och är som ett museum fyllt av dyrt mode typ.

lyckades ta mig därifrån utan att köpa dyra sneakers eller tvålar och tackade för mig.

tog mig tillbaka upp downtown till la citas bakgård där david satt. joinade honom en sväng. bakgårdshäng i solen en novembersöndag kan man inte säga nej till.

efter en öl knatade vi typ tio meter bort till stora mathallen grand central market. ”sugen på ostron?” frågade han.

det kan man väl kanske inte säga att jag var, pga hade aldrig (!!) ätit ett färskt ostron i mitt liv, bara tillagade alltså, men tänkte yolo!! så då satte vi oss på the oyster gourmet.

tre olika sorter fick vi testa. kan väl inte säga att det är en ny favorit???? smaken var helt ok men konsistensen kanske inte helt min grej. spännande iallafall!

avslutade med glass från mcconnell’s som också ligger i grand central market innan vi drog. sen spenderade jag sista tolv LA-timmarna med att boka en entimmes massage i alhambra, käka lyxig ensammiddag på cecconi’s i beverly hills, hångla med en snygging jag gillar, och så var det dags att flyga hem igen morgonen efter. tack för denna gång LA. nionde gången i år?? klagar ej.

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.