2018-10-21

sex tips mot jetlag.

portland - hawthorne & downtown.
 
mexico city.
 
miami.
 
mexico city throwback.
 
bahamas throwback.
 
jag har precis varit inne i en fet jetlag (ska såklart berätta om mina senaste reseäventyr här snarast), och kanske är ni själva på g att resa nånstans långt bort till exempel över jul eller så. tänkte att jag skulle sammanställa lite tips mot jetlag här, så kan ni spara tills nästa långresa!

SEX TIPS MOT JETLAG

  1. försök inte lura kroppen med att dygna eller skippa sömn dagen innan ett långt flyg. var utvilad innan du reser! alltid en fördel.
  2. anpassa dig till den nya tidszonen så snabbt som möjligt. ställ om alla klockor, håll dig vaken tills det är dags att gå och lägga sig på den nya destinationen. ät frukost, lunch och middag på den lokala tiden direkt.
  3. undvik alkohol. är ju lätt att tro att man kan förmildra jetlagen genom att knocka sig själv med en drink eller tre innan/på flyget, men det kommer bara slita mer på kroppen och göra en mer uttorkad.
  4. på tal om uttorkning — undvik just det. följ det kanske lite icke-intuitiva tipset att undvika koffeinhaltiga drycker som kaffe, energidrycker och koffeinpiller, för det kommer bara att förlänga jetlagen (note to self som drack typ 10 red bull för att försöka överleva jetlagen sist). drick asmycket vatten och stay hydrated!!
  5. träna. delvis kommer det hjälpa dig hålla dig vaken när du vill hålla dig vaken, och så kommer det att trötta ut kroppen på ett naturligt sätt. dessutom orsakar jetlag lite förtrögad blodcirkulation, och träning kan hjälpa att råda bot på det.
  6. snooza om du måste! jag älskar micro-naps. brukar sätta en timer på typ 13-18 minuter och ta en liten powernap. ibland är man ju bara alldeles satt ur spel av jetlag så då får man.

cuba.
 
haleakala: pipiwai trail & the seven sacred pools.
 
toronto / saturday.
 
new orleans. saurday.
 
maui/lahaina pali trail.

5

Kommentera

Siri

bra tips!! skal huske til Norge-tur.

Vicky

ja gör det! jag researchade detta lite väl sent hehe så hade en veckas jetlag lolz

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.