2018-10-16

de bästa albumen i år.

brukar nog inte skriva så mycket om vad för musik jag lyssnar på och så, men det är i princip 90% hiphop. mycket trap, gangstarap och klassisk hiphop. allt möjligt inom den genren helt enkelt.

vill prata lite om några av alla dessa album som släppts detta år. vi kan väl börja med mina absolut topp tre utan inbördes ordning:

mina bästa album 2018:

eminem – kamikaze

en grej kanske inte många vet är att jag är ett jävvvvvvla eminemfan. alltså var besatt av honom hela tonårstiden, och även om just de där maniska fan-tendenserna är borta så är han fortfarande min #1. har dock varit så fruktansvärt facepalm-besviken på hans musik senaste åren och trodde han hade tappat det. döm min (och resten av världens förvåning) när han i år gjorde en surpriserelease av ett nytt album som låter som gamla eminem. DET ÄR SÅ JÄVLA BRA. han är tillbaka!!!!!! lyckan.

bästa på albumet: lucky you.

låt man kan skippa: venom.

 

the carters – everything is love

alltså många album tar det ett litet tag innan man lyssnat in sig på. everything is love var inte ett sånt album för mig!!! älskade det direkt, och svepte det tre gånger dirr. tycker typ detta är det bästa jay & bey gjort, även inklusive deras soloprojekt (kanske förutom lemonade då, den är ju sjuk).

synd att konserten för några veckor sedan, on the run II, inte levde upp till albumet?? unpopular opinion som fan men come at me då.

bästa på albumet: apeshit och heard about us. och black effect. heh.

låt man kan skippa: summer om jag måste välja.

 

cardi b – invasion of privacy

ahhhhhh fyyyyy fan vad jag älskar cardi b. har en hel extra monitor på jobbet som jag inte använder till någonting förutom att ha en stor bakgrund med henne på som frälser mig varje morgon. hon är goals för att hon skiter i allt man borde va som megakändis och bara kör sin grej. dessutom är hennes album så jävla bra. lyssnar på det minst tre gånger i veckan och får pepp.

bästa på albumet: bartier cardi och money bag.

låt man kan skippa: she bad. då.

 

honorable mention:

måste bara nämna tyler, the creators flower boy fastän det släpptes 2017. tyler är min ULTRA BAE. han är min mobilbakgrund, är mkt kär i honom, och detta album är ett av mina bästa. alltså genom tiderna!

bästa på albumet: see you again och boredom.

låt man kan skippa: november.

 

unpopular opinion:

sorry guys, det var även ett gäng album som hajpades i år som jag var ganska så *meh* på. bland dem finns tex:

  • kanye west – ye. märks att han inte mår bra, och dessutom är 2018 året då vi slutar supporta kanye.
  • janelle monáe – dirty computer. älskar janelle!!!!! badassigaste personen ever. connectade bara inte med detta album? låter åttiotalssynthigt och dystopiskt? sue me?
  • travis scott – astroworld. hiphopvärlden älskar detta album. lite väl långsamma gräsrökarvibes för mig.
  • lil wayne – tha carter v. lil wayne är en jävla legend som banat väg för så sjukt mkt inom hiphopvärlden. har respekt för honom som ikon, men inte för hans evigt autotuniga musik. nae.
  • drake – scorpion. gud detta projekt var så långt att jag knappt orkade lyssna igenom det innan jag somnade.

 

ja det var mina tankar om hiphopreleaserna 2018! men än är inte året slut såklart. ser till exempel fram emot anderson .paaks album som kommer i november och childish gambino som det också ryktas om ska släppa nytt snart. håller tummarna för svinfeta drops. hoppas!

6

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.