2018-09-13

bushwickbrunch, dagsfest, middag på red rooster, och ett tak i hell’s kitchen.

nyc. saturday.

new york! dag två! vaknade hos mina polare i bushwick efter lite för lite sömn men tog mig upp ändå.

nyc. saturday.

precis nedanför deras port var det loppis. fina speglar till exempel.

nyc. saturday.

och national geographic från 40-talet. fint.

nyc. saturday.

inget man kan ta med som handbagage på planet direkt kanske.

nyc. saturday.

däremot denna lilla klockan fick det bli! var så fint att hitta denna gamla lilla quartz-klocka som var vintage på riktigt, mitt bland alla nya made in china-solglasögon och sånt. batteriet behövde bytas, men jag tycker det var fint bara som matchande smycke till mina andra armband, eller hur?

nyc. saturday.

sen var det brunchtajm med robert! vi sågs på pitanga som har acaibowls och brasilianska grejer så som pao de queijo, som är dom dar frallorna som typ bara är jätteostiga bröd. mkt gott hehe.

nyc. saturday.

sen skulle vi på äventyr! men först behövde jag köpa glasögon pga är det enda jag ALLTID glömmer att ta med mig på resa. det fick bli dessa heart eye emojis från ett gatustånd i williamsburg. lagom kitschiga, jag gillart.

nyc. saturday.

mot eftermiddagen tog vi oss hit, till moma ps1 i long island city. museum of modern arts lilla sattelit-annex i queens skulle man kunna säga.

nyc. saturday.

för här har de nämligen fest om somrarna med djs och drinkar och annat, mitt på museets bakgård. sååå new yorkigt.

nyc. saturday.

en av mina absoluta new york-bästisar, robert. fick hänga sååå mycket denna helg, så glad över det.

nyc. saturday.

han hade med sig sin kompis ndeme som jag genast klickade med också. älskar folk.

nyc. saturday.

syns kanske lite dåligt men här är det massor med folk mitt bland stora speglar.

nyc. saturday.

och så fick man sitta i nät. som en vuxenlekplats. men det är väl det hela new york är om inte annat.

nyc. saturday.

vi dansade (eller försökte, sååå mkt folk) till lizzo och yaeji och drack margaritas och aperol spritz.

nyc. saturday.

sen när det blev mörkt var det dags att gå lagom till att solnedgången målade himlen pastellig.

nyc. saturday.

vi tog tunnnelbanan en station och jag lyckades återskapa den här bilden som jag tog på exakt samma plats när jag var här 2013!! eller hur ballt. nu med ny jätteskyskrapa i skylinen, hehe.

nyc. saturday.

så sent som klockan 22 hade vi bord på red rooster i harlem. har haft detta stället i en mapp i bakhuvudet länge, men lagom till att jag skulle till new york såg jag ett avsnitt med anthony bourdain där han träffar marcus samuelsson, den etiopisk-svensk-amerikanska kocken och ägaren. så då blev jag pepp igen och bokade bord!

nyc. saturday.

vi startade med etiopisk öl och mac n cheese (för jag hade visst totalt glömt att jag skulle äta pasta till huvudrätt med, lolz). MKT GOTT.

nyc. saturday.

skaldjurspasta för min del och kyckling för roberts. vi tyckte det var helt okej! ej mindblowing kanske. men obs att det är lite av ett soul food-ställe, så dom är väl kanske bättre på rena kötträtter 🤷🏻‍♀️

nyc. saturday.

efter middagen tog vi oss ner mot hell’s kitchen till yotel.

nyc. saturday.

min kompis olu hade nämligen haft ett dj-set där men det hade vi missat pga middag. aja man kan väl hänga på ett tak och kolla på skyskrapor med en drink ändå? ja exakt.

nyc. saturday.

så det gjorde vi. sen drog jag, robert, olu, och hans brorsa till bushwick och körde karaoke tills det blev seeeeent hehe. det var LÅNGLÖRDAN i nevvan det!!

 

the loooong saturday in new york that was like 3 days crammed into 1.

started with thrifting in bushwick before me and robert had brazilian brunch at pitanga. then we took a stroll on bedford ave before heading to moma ps1 for this summer’s last warm up party. we drank and danced until sunset, and then headed to harlem for a late dinner reso at red rooster. food was alright! we weren’t blown away tho (booo sad).

ended the night with going to yotel in hell’s kitchen where we scooped up olu and his brother, and then karaoke:d in bushwick until it was finally time to crashhhhh. zzzz

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.