2018-09-11

filmer jag sett på bio nyligen.

tobi collab.

jag har gått ovanligt mycket på bio på senaste? brukar inte så mycket men det blev fyra väldigt tätt inpå varann. här kommer några korta recensioner:

› sorry to bother you

om en svart kille i oakland som får jobb som telefonförsäljare men som det inte går så bra för. tills han byter till sin *vita röst* såklart. till denna stund var filmen bra, men sen spårar den ur TOTALT. vill inte spoila men den eskalerar till en sjuk science-fiction. kan inte säga att jag älskade den, mest pga urspårningen som hela andra delen av filmen är.

›  blackkklansman

en film av spike lee och teamet bakom get out (livets film). baserad på en sann händelse på 70-talet när en svart polisofficer infiltrerade KKK. såååå otroligt rolig och hemsk samtidigt. skrattade och grät om vartannat. så himla bra.

› blindspotting

släpps denna i sverige? iaf så handlar den om gentrification i oakland (som ju ligger precis här vid san francisco). precis som båda dom två filmerna ovan handlar den om ras, kultur och rasism i usa, men mycket mer nyanserat. tyckte om den så mycket. väl genomtänkt och rolig som fan, speciellt relatable när man bor i bay area med.

› crazy rich asians

guuUUuUud så mycket prat det varit om denna. alla mina asiat-amerikanska kompisar har babblat så mkt om denna. var försiktigt pepp på den innan, romantisk komedi är kanske inte nödvändigtvis min #1 kopp te men sen så var alla så praising så jag såg fram emot! ooocchhhh alltså. idk, var ju najs att alla i casten var asiater, men utöver det ????? asså jag connectade inte så mycket med den. den behandlar mer hur det är att vara asiat-amerikan vs asiat-asiat, och jag är typ varken eller? inte heller sådär rik lol. tyckte flera av karaktärerna var ganska platta. samt somnade ehe. hade velat vara mer pepp men är iaf superglad över helasiatisk cast och härliga akwafina som var asrolig iaf. <3

tobi collab.

 

i’ve gone to see a few movies recently:

  • sorry to bother you: a goofy movie about a black telemarketer whose performance suddenly gets better when he switches to his ”white voice”. it was a good movie up until this point, but then it spirals into a crazy sci-fi.
  • blackkklansman: from spike lee and the crew behind get out about a black police officer who infiltrates and exposes the kkk. i laughed and cried and laughed and cried. <3
  • blindspotting: a movie about gentrification in oakland. much more nuanced about culture, roots, and race than the two above. funny and well-thought-out.
  • crazy rich asians: i’m super happy about the all-asian cast! and akwafina is amazing and funny. other than that though, i didn’t quite connect with this movie. maybe it’s cause i’m not asian-american, but i just didn’t *get it*. also fell asleep 🙄 ahem.

that’s it for now. but there seem to be lots of great stuff coming out. looking forward ✨

0

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.