2018-08-10

fem mikrorecensioner.

one photo every hour. july.

wow jag har verkligen varit dålig på att läsa sedan jag började jobba heltid (tror det är därför iallafall). hade som nyårslöfte 2015 och 2016 att läsa minst en bok i månaden. 2017 och 2018 har det varit betydligt sämre med den saken. förra året läste jag 5,5 böcker men i år ska jag klara fler!

skaffade nextory också vilket hjälpte! då fick jag access till svenska böcker jag velat läsa som inte är så lättillgängliga när man bor här. dessa fem har jag plöjt på mobilen när jag pendlat till jobbet hittills i år:

DSC02783

› alex schulman – att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

jag var helt klart sist på bollen med alex & sigge (började lyssna i år) men blev fast direkt. den här boken om hur han träffade sin fru amanda är kanske inget litterärt mästerverk direkt … men fint att få lära känna alex mer liksom. mysig!

› alex schulman – skynda att älska

den här boken om relationen mellan alex och hans pappa nådde verkligen fram till mig. så himla rörande och ledsamt hur han berättar om sin gamla pappa som han förlorade när han var 27. den här boken krossade mitt hjärta alltså.

› alex schulman – glöm mig

ja jag blev lite besatt av alex schulman här. detta är en bok om relationen till hans mamma och var precis som skynda att älska väldigt deppig och rörande och ledsam om sin mammas alkoholism.

› sandra beijer – allt som blir kvar

jag bara gissar att 90% av er som läser min blogg även läser sandras och så kanske 80% av er även hennes böcker. det tog ett tag för mig att läsa denna andra roman av henne (läste den första 2014). nu är jag ju äldre och så och det märks att karaktärerna och berättelsen är tonåringar liksom, men ändå fint att höra om matilda och miron som springer runt på dom exakta gatukorsningarna på östermalm där jag själv spenderat så många år. #tbt

› malin sävstam – när livet stannar

den här boken är en självbiografisk bok av malin som åkte till thailand med sin man, sina tre barn och hela sin bästa väns familj 2004 när tsunamin kom. hon förlorade i princip alla utom sin ena son och berättar om den fruktansvärda tiden under och efter flodvågskatastrofen. jag har en lätt besatthet av katastrofhistorier som denna för jag tycker det är viktigt och hoppfullt och betryggande och inspirerande att se hur människor överlever tragedier som denna. ja det var en tung läsning då såklart, men med ljust (ja med tanke på omständigheterna då såklart) slut.

one photo every hour.

hoppas ni kanske tyckte nån av dem lät spännande. annars får ni gärna tipsa om nåt bra ni läst i sommar vettja?? inte som att jag behöver fler på min redan för långa lista då iochförsig, men alltid bra att höra om nåt som är oumbärligt så kanske jag kan flytta fram dem i läskön då liksom hehe.

 

five books i’ve read this year so far. all in swedish by swedish authors actually sorrrrry

0

Kommentera

Sofia

The Time Traveler’s Wife – Audrey Niffenegger

En av de bästa böcker jag läst sen jag blev vuxen, rekommenderas starkt!

åh vad kul, tack sofia!

Lyssnade på ”Störs av allt” av Malin Persson Giolito . hade inte superhöga förväntningar (om jag har höga förväntningar läser jag alltid boken, jag lyssnar bara på sånt jag inte tror jag kommer att vilja vara superengagerad i). Men blev golvad! uppläsningen var SÅ bra och tyckte boken var riktig vacker språkligt, fängslande i sin berättelse, och välgjord. Gissar att den gör sig bra i sin textversion också. bra om man vill komam igång med läsningen iom att den är lite bladvändare.

intressant! hade aldrig valt den själv heller. tack för tips, har laddat ner ljudboken nu!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.