2018-06-03

BLOGGEN 10 ÅR – del 2.

hej och hurra, för vi fortsätter tioårsjubileet här på bloggen idag med tycker jag. tack för alla grattisar förresten, fina ni är!!

iallafall så funderade jag en del på hur jag skulle fira mitt tioårsjubileum här på bloggen.

birthday beer.

och: jag vill först ge en liten hyllning till the one and only sandra beijer såklart. började läsa hennes blogg länge länge sedan, och märkte hur jag långsamt blev influerad och inspirerad av henne. jag hade själv hållt på med skrivande sedan jag var liten, men visste inte riktigt vad jag skulle *bli*, men efter jag hittat till sandra som jobbade som copywriter började jag fundera på det yrket. och gjorde sedan i stora drag lite som hon hade gjort: sökte till berghs, utbildade mig till copywriter, jobbade på byrå i usa. och till denna dag, trots att jag har format ett eget liv med egna mål och sånt såklart, så kvarstår sandra som en av de viktigaste personerna som gjorde mig till den jag är. och allt via blog life! tänk va.
TACK SANDRA!!!!!! fin äru.

blog party!jag, sandra och elsa anno 2013 hehe!! kids ändå.

men sen funderade jag lite på hur jag kunde *give back to the community* typ? och så tänkte jag på när jag själv var blott en ung bloggerska, och hur fint och pirrigt och viktigt det kändes när andra bloggare länkade till en och så. såååå jag tänkte att jag ville tipsa om några kanske lite mindre bloggar eller som ni kanske inte sett som kanske kommer bli nästa generation liksom.

så jag skrev i 925-gruppen (sandras facebookgrupp alltså!) och efterfrågade lite bloggar som jag kunde tipsa om. fick in ett litet gäng, och här är dom, kanske the next blog generation:


kayla pimentel.
kayla har precis gått ut gymnasiet och ska ut och leva livet nu. tar bilder med mysigt vintagegryn.


evelina marie.
evelina, som jag faktiskt känner irl sedan några månader tillbaka, bor också här i san francisco och pluggar gender & women studies. gillar kompisar och dolores park mest!


a shot of ginger.
i köpenhamn bor vega som pluggar cirkus och delar med sig av danmark och södra sverige-livet på bloggen.


peas and understanding.
härliga linnea på peas and understanding bloggar om veganmat och resande. krossar myter om att veganmat bara är grönsaker vilket e så najs.


ett kolikbarn.
ida bloggar om livet på ettkolikbarn och tar bilder som är vardagliga men jättefina och stämningsfulla tycker jag.


lineriet.
bakom lineriet-bloggen står lina som flyttat från sverige till finland och dokumenterar sitt liv där genom både blogg och podd!


jennifer sandström.
en till som faktiskt också bor i finland, bloggar och poddar är jennifer. hon skriver om livet i helsingfors, resande och företagande.


nettelblad.
ulrikas blogg genomsyras av skrivande. hon har en väldigt speciell bloggstil som känns väldigt fiktionell med stämningsfulla bilder.


bossbloggen.
clara driver bossbloggen, en portal full av tillgångar för och om ledarskap, inspiration och personlig utveckling.


saga aginger.
saga gillar att resa, fota och skriva. och pluggar journalistik i umeå om man vill ha en liten inblick i studentlivet där!


josimpilo.
josefin på josimpilo delar sina tankar, tips och reflektioner kring världen, känslor och företeelser.


jeanette öhman.
jeanette är en cali-bo precis som jag och bloggar om mammalivet i LA-solen!


splendiferouslytiggerific.
bakom splendiferously tiggerific-bloggen står malin som bloggar om allt hon tycker om, typ böcker, resor och frukost.


moa.guru.
moa är en oslosvensk precis som jag själv varit och bloggar ärligt och superroligt om life.

 

det var det! hoppas ni kanske hittar nån ny som blir er blogginspo, internetkompis eller framtida irl-bästis! vem vet. vad som helst kan hända här på internetz.

tack för tio år! tack för att ni läser, låt oss fortsätta i tio år till minst. PUSS från denna bloggpensionär!!!!!

 

happy ten years to my blog!!! here are some newer, smaller blogs that i wanted to link to today to give back and maybe give a little push to what might be the next generation of bloggers. who knows. thanks for ten years guys! let’s do ten more at least.

0

Kommentera

så fin tanke och så fin grej (och tack för länkningen förstås!). Det här är ju verkligen en värld som bara vinner på att vi lyfter varandra och hjälps åt att nå ut. plus liten ändå, hipp som happ stöter man plötsligt på varandra (digitalt) i alla möjliga sammanhang?
kommer ju också att skriva återkommande för GJWHF tex, tror det blir super! så kul att du är där så man får se mer längre texter av dig.

jaaa exakt, lyfta varandra är ju nyckeln till allt <333 älskar att bloggvärlden inte är så himla enorm heller, känns mysigt och som att vi alla är kollegor. och när det kommer till JWHF ÄR vi ju till och med det, hehe. pepp på det, kram!

Eve

gullleeeee du!

och grattis till bloggisen once again!

tack gull!!

så fint att du gör det här!

tack ellen karamellen, och gullig kan du va själv <333

Åh, vad gullig du är Vicky! Tusen tack för länkkärleken (trots att jag har världens krångligaste bloggnamn!). Jag hoppas få fortsätta läsa om dina öden och äventyr i minst tio år till <3

men såklart! tack för att du hänger här <3

Esther

Hej! Tänkte bara säga att jag verkligen gillar din blogg och insta! Åkte tom till SF förra året efter att ha blivit inspirerad här och tyckte dina guider va super. Tack och grattis till 10-års jubileum!

omg, tack esther för de fina orden! vad glad jag blir! hoppas sf is treating you great <3

Wau! Tusen tack för länkkärleken och att jag dessutom i och med ditt inlägg hittade till din fina blogg som jag verkligen gillar. Åker själv till SFO på lördag och har nu lusläst din blogg. Yeeeh! Återigen grattis!

åh tack lina! och kul med sf, hoppas du får det helt superfint!

Åh såg detta nu, så fint!! Tack för länken och stort grattis till din blogg <3

tack och varsego!! <3<3

tjoho!! blev det någon tårta till 10årsdagen?
internet är ju så himlarns härligt när det kan öppna upp dörrar och inspirera folk att följa sina drömmar *turning cheesy* men alltså på riktigt!! tack för länken, ska spana in dessa andra donnor också nu med detsamma! <3

blev ingen tyvärr … hittade bara typ 12- eller 16-bitarstårtor eller liknande och det var lite väl stort iom att jag inte hade nån fest eller så, heh.
awww så fint att du finns här och bloggar, linnea! internet är bäst 🙂

så himla fint att läsa och ännu roligare eftersom det var du som fick mig att ta steget ut i bloggvärlden på riktigt och inte bara gömma mig bakom lösenordsskydd. så många bra tips dessutom!

ååå finis. TACK!!! saknar dig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.