2018-03-27

en bucket list om resmål.

teotihuacán. eiffel tower / la tour eiffel. london. hollywood. high line park.

när jag kollade igenom mina anteckningar på datorn igår hittade jag en lista på resmål jag vill besöka. eller inte så mycket länder och städer, mer riktiga *monument* och andra platser som är unika på något sätt. minns att jag hittade nån clickbait-länk för länge sedan som typ var ”100 places you need to see before you die” och i min anteckningsapp plockade jag ut dem av de 100 som jag vill besöka:

USA
grand canyon
monument valley
bryce canyon
death valley
sequoia
antelope canyon
yellowstone

vad tror ni? flera av dessa är ju faktiskt inte alls speciellt svåråtkomliga för mig som bor i kalifornien och är typ en roadtrip bort från de flesta av dessa. måste hitta någon som vill köra mig bara, eftersom jag varken gör det själv eller har så många nära vänner här med bil …

ASIEN
kinesiska muren
angkor wat
taj mahal
zhangjiajie

ahhhh angkor wat, drömmen. har till och med skrivit i min tinderbio att någon borde ta mig dit, hehe. visste förresten inte vad zhangjiajie var innan jag såg denna topp 100-lista, men sen bildgooglade jag (göre ba) och då var jag tvungen att lägga till det på min lista med.

EUROPA
sagrada familia
trolltunga
auschwitz
geysir
berlin wall
neuschwanstein
saint basils cathedral
cappadocia

nej jag har inte varit i barcelona leave me alone!!! måste va den enda svensken som inte varit där typ. och ni lolar väl säkert åt berlinmuren också men sist jag var i berlin var jag typ ett år gammal så det gills inte. och samma med auschwitz så det får väl bli en ny europarunda i vuxen ålder. tänk ballongerna över KAPPADOKIEN!!! aaaaa

SYDAMERIKA
kristusstatyn
machu picchu
galapagos
salar de uyuni

rio alltså. måste dit. nu. och machu picchu som en annan turist….men ballt ju.

AFRIKA
kilimanjaro
cape town
serengeti

klättra upp på lion’s head i kapstaden är högt upp på min lista. sydafrika wow?

och jag har ju tusen andra ställen i världen jag vill till! men dessa var specifikt från den listan med monument. och om vi kikar bara på städer eller andra platser som inte var med på den här topp 100-listan jag hittade, så ser min topp 4-lista ut ungefär såhär just nu på närmaste/kommande/troliga resmål:
☼ austin
☼ tulum
☼ rio
☼ barcelona

jag kan inte resa utomlands exakt just nu pga visumgrejer, men austin är ju inte så svåråtkomligt för mig pga usa. och inte tulum heller lyckligtvis! ligger ju i mexiko men dit kan jag åka utan visumpapper. rio får bli sen och barcelona när jag har en extra tur förbi europa igen snart.

vad är på eran rese-bucketlist? har ni besökt dessa ovan? VAD VAR BÄST?? vill veta allt. BERÄTTA.

chicago. toronto / friday. new orleans. sunday. las vegas. los angeles day 2.
places in the world that are on my bucket list right now. ☼
0

Kommentera

Drömmen är ju att få se dem du listade i Asien alltså, wow! Jag var vid Grand Canyon den sommaren jag träffade dig i SF och det var såklart kul men var inte wow:ad. Däremot var Antelope Canyon och Horseshoe Bend feeeeta. Antelope Canyon var dock så jäkla trång med folk att det förstörde intrycket litegranna.. Var vid Sagrada familia när jag var teen och det är coolt, var dock inte inne (om man ens kan vara det?).

jaaa vill såå gärna ta cheesy ig-bilder vid horseshoe bend HEH!! och ja, mer asien åt alla <3

Siri

woooow googla zhangjiajie og det ser jo helt sci fi ut!!

eller huuuur sååå avatar- eller black panther-igt!

Åh. Jag vill också till Angkor Wat! Och jag googlade det där stället i Kina, det ser ju helt magiskt ut! Och du, Barcelona finns kvar. Jag blir nästan lite avis på dig som har det kvar att upptäcka! Och ja, det går att få in i La Sagrada Familia och det är värt det. Det går dessutom att åka upp i ett av tornen och det är så coolt!

angkor wat och sydostasien alltså, dröm. och du har rätt, med tanke på hur sakta det gått med sagrada familia hittills lär det stå kvar ett tag 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.