2018-03-22

aktiviteter för regniga san francisco-dagar.

alltså. i början av februari var det tjugofem plus här i stan. svettades genom mina kläder och låg barbent på en gräsmatta. nu är det spöregn och depp. med anledning av detta tänkte jag ge er en miniguide på bra ställen att besöka för inomhusaktiviteter här i san francisco.

jag har ju en stor sf-guide som mest täcker restauranger och parker och så, men som komplettering kan ni ju ta och bokmärka detta inlägg för nästa sf-tripp att ha till hands om det regnar. eller om det inte gör det för den delen! dom här ställena är trevliga ändå.

aquarium of the bay. (pier 39, the embarcadero & beach st)

aquarium of the bay. aquarium of the bay. aquarium of the bay. aquarium of the bay. aquarium of the bay.

vid fisherman’s wharf ligger san franciscos akvarium. där kan man drömma sig bort från trånga trottoarer fulla med turister och istället förlora sig bland sävliga maneter och silverblänkande stim. ligger även en 20-30 minuters promme från north beach dit man kan knata upp efteråt och käka italienskt i sf:s little italy.

conservatory of flowers. (100 john f kennedy dr)

conservatory of flowers. conservatory of flowers. conservatory of flowers. conservatory of flowers. conservatory of flowers.

conservatory of flowers är så himla meditativt. blommor, växter, palmer och koifiskar lever tyst i harmoni här. jag gick hit en dag när jag mådde helt botten och var hjärtekrossad. kom ut därifrån lite mer hel med ny energi. kanske är det allt klorofyll. dessutom väldigt instagramvänligt, om man nu bryr sig om det.

exploratorium. (pier 15 the embarcadero)

the exploratorium. the exploratorium. the exploratorium. the exploratorium. the exploratorium.

exploratorium är lite som sveriges tom tits, om ni varit där? som en stor lekplats för vuxna, typ. experiment som rör fysik, kemi och annat spännande vetenskapligt. himla roligt!! dom gör även riktiga vuxenkvällar ibland på torsdagkvällar då dom serverar alkohol och man måste vara 21+ för att gå in. tips!

cal academy of sciences. (55 music concourse dr)

cal academy cal academy cal academy cal academy cal academy

mmmmm, älskar cal academy. här kan man både se replikor av dinosaurieskelett och sånt men även levande djur som fåglar och fjärilar. och klappa sjöstjärnor! och gå i en akvarietunnel! med mera. så himla stort här. dejtvänligt även :)) dom har precis som exploratorium också ”vuxenkvällar” ibland. gå genast!

museer. (finns ju många men här e tre jag gillar)

de young. (50 hagiwara tea garden dr)

a day at the de young. a day at the de young.

de young är lite som etnografiska, är megastort och ligger i vackra golden gate park (faktiskt rakt mittemot cal academy of sciences jag nämnde här ovan som ni ser här till höger i bild med det böljande taket!). dom har en enorm konstsamling och har ofta bra specialutställningar för en extra slant. annars kan man bara gå upp gratis i deras utsiktstorn och kika ut på detta fina.

legion of honor. (100 34th ave)

legion of honor. legion of honor.

om ni ska till de young kan jag passa på att berätta att biljetten även gäller till legion of honor (samma dag endast). här samlas 4000 år av konst, med mycket fokus på 1400-1800-tal och europa. tyst, vackert och ligger fint till med utsikt mot golden gate bridge.

sf moma. (151 3rd st)

olivier visiting / friday. olivier visiting / friday.

om man som jag är inne på modern konst är detta såklart stället att gå till. ligger mycket behändigt till mitt i stan men obs tar lång tid att gå igenom! de tog tre år på sig att renovera och nu är det sju massiva våningar stort. ha mycket tid och energi, men det är fint som tusan.

 

some activities for rainy days in san francisco!

→ aquarium by the bay.
→ conservatory of flowers.
→ exploratorium.
→ cal academy of sciences.

plus some museums:
→ de young.
→ legion of honor.
→ sf moma.

also, don’t forget about my big san francisco guide. have fun! :* 

0

Kommentera

Å, så lurt å ha noen tips i båkhånd til regnværsdager! Planter og dinosaurer funker alltid! <3

jaa! det regnar även i kalifornien hehe. och ja eller hur, museum och sånt är ju alltid mysigt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.