2017-09-28

new orleans. dag fyra.

sista! sista dagen i new orleans kommer här. har dragit ut lite på det, men är ju så bittersweet att släppa den finfina semestern som det var. aja, här kommer labor day i louisiana:

new orleans. monday.

jag och siri hade bestämt oss för att åka till garden district för att käka lunch på anrika commander’s palace ↑ och sen kolla på maffiga gravarna på lafayette cemetery. vi misslyckades kolossalt med båda två, för commander’s hade slutat med lunch och serverade visst bara middag, och kyrkogården hade stängt redan när vi kom. jahapp!

new orleans. monday.

vi hittade en annan lunch på rum house istället. tre supergoda fish tacos åt jag, säkert bättre än snobbiga commander’s palace ändå, hehe.

new orleans. monday.

sen åkte vi in till french quarter.

new orleans. monday.

för att gå på café du monde och käka beignets! det är alltså typ friterad deg hehe, lite som munkar med ett berg av florsocker. och café du monde är det mest hajpade stället för just detta.

new orleans. monday.

obs jag AVSKYR munkar men dessa var så goda?!?! mkt lycklig över detta faktum.

new orleans. monday.

sen drog vi ett sista turistryck och gick i lite souvenirbutiker. jag köpte en svinstark sås : )

new orleans. monday. new orleans. monday. new orleans. monday. new orleans. monday. new orleans. monday.

vi strosade genom french quarter och så upp till marigny, där vi ville avsluta på fina frenchmen street för livejazz och mat sista kvällen.

new orleans. monday.

så vi satte oss på en balkong med utsikt över varm kvällsgata och drack drinkar. konkluderade att vi hunnit med allt vi ville (fest, pool, solande, swamp tour, beignets, po’boys …) men att vi hade förväntat oss mer liveband på gatan? hittills hade vi typ bara sett band inne på barer.

new orleans. monday.

men som en skänk från ovan!!! new orleans-gudarna hörde oss och besannade vår sista önskan under våra sista timmar i stan, för ett helt band dök upp på hörnet nedanför och spelade den mest fantastiska musiken!!! vi var i extas och knycklade ihop dollarsedlar från balkongen och kastade ner på dem. SÅ fint var det! bäst avslutning.

new orleans. monday.

lyckliga och solbrända åkte vi tillbaka till hotellet en sista gång innan vi gick upp klockan fem morgonen efter och flög hem. tack new orleans! ÄLSKAR DIG.

 

last day in nola! me and siri hung out in the garden district in the day, ate the beignets at café du monde and strolled the french quarter in the afternoon, and ended the night on frenchmen street with a fantastic live band playing under the balcony where we sat. thank you new orleans, you were nothing less than amazing <3333

0

Kommentera

Har gillat dessa inlägg från New Orleans så mycket! Känns så hemtrevligt och nice. Sjukt också att en av de bästa personerna jag träffat här i Dublin pluggar just där med! Hon berättade igår om ”Texas toast” som är friterat hamburgebröd som sen doppas i någon ketchupliknande sås, ska tydligen vara asgott men låter inte så 😉

å va glad jag blir, tack hjärtis! och va sjukt med texas toast, har aldrig hört förut, haha …

Alltså åh nola<3

SÅ sjukt fin plats <3

Nejmen Gud vilken fin blogg och spännande inlägg 😍 Älskar dessa bilder! O blir över-sugen på munkar haha.

men hej, välkommen och TACK! sååå goda var dom, haha. kram!

MEN vilken himla dröm med livemusik på gatan! Åh New Orleans låter som en dröm <3

det var SÅ drömmigt alltså?? mycket positivt överraskad.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.