2017-07-27

en plats jag saknar så förbannat.

bbq party. kåken. hello stockholm. summer stockholm. DSC08294 dramaten. smaka på stockholm. summer stockholm. canelloni lunch. #blogg100. DSC05347 södermalm. hello stockholm. one photo every hour. the butterfly house. elin's birthday.

sedan jag flyttade till usa för 3,5 år sedan har jag typ inte saknat sverige nånting.

ibland har jag tänkt att det vore fint med en osthyvel eller en delicatoboll, eller att folk är i tid på stockholmskt sätt och inte konstant tjugo kalifornienminuter sena. klart det hade varit kul att gå på grönan, dansa på trädgården, hänga på kåkens terrass eller sippa billig södermalmsöl med gamla kompisarna.

men jag har liksom inte SAKNAT det så. inte på det sättet.

när jag väl haft tid att flyga tillbaka till skandinavien över ett sommar- eller jullov har jag spenderat 90% av tiden med att jobba i oslo, och så kanske svischat förbi stockholm i några dagar. men längre än så har liksom inte BEHÖVTS.

sist jag var där var det vinter. jag var stressad, mådde sådär, och kylan och slasket gjorde det inte bättre. kände mig jetlaggad och trängd i nån vecka innan jag flög tillbaka till san francisco och ba PHEW äntligen tillbaka. har liksom inte behövt så mycket sverige i mitt liv.

förrän NU typ. alltså denna sommar!!!! kunde inte åka hem till sverige, lite pga att jag inte kunde lämna landet när jag väntade på visum, och så har man ju inte ledigt hur som helst. nästa gång jag skulle kunna åka tillbaka är i jul. men då är det vinter. det VILL jag bara inte.

så jag får vänta minst ett himla år till. och det har alltid varit okej, fram tills nu. saknar stockholm och sommarsverige nåt så ofantligt.
vill bara dricka kaffe på en dramatentrappa, dingla med benen vid kajen i gamla stan, springa in i folk jag känner på hornsgatan, andas in vinden över liljeholmsbron och spana efter rådjur i skogen bakom min pappas hus i örnsberg.

saknar alla mina kompisar. er!!! och allt som känns som sverige.

ja det var bara det. får väl stå ut i ett år till. och hitta på egna äventyr här så länge. ✿

 

just really missing summer in sweden right now. ♡

 

0

Kommentera

och jag saknar dig. så otroligt. vill se dig vid min sida, höra dig nynna och höra dina rörelser. vackra vän. om ett år måste jag få krama om dig i solen. <3

det måste bara hända. love.

jag vill se dig här på borås gator, ha livliga diskussioner om stora saker i världen, åh:a och grym mat och hänga. men det kommer ske en dag! <3 tycker samtidigt att denna längtan efter sthlm är fin, pga hellre en känsla av längtan än ängslan över en plats.

ja. det MÅSTE hända. det kommer ju göra det. och ja, saknad e fint också på sitt sätt.

<3 Julia på Prick-bloggen skrev ett så fint inlägg härom måndagen som handlar om att det viktigaste att njuta av är det obeständiga, typ sinnesstämningar, känslor osv. För det beständiga, typ platser, finns alltid kvar sen. Och ditt inlägg fick mig att tänka på hennes inlägg. Jag förstår att detta inte är någon tröst när hemlängtan är som störst, men Stockholm och Sommarsverige finns kvar. <3

fint och klokt. är ju precis så sant ju. jag har det fint här borta, ingen panik som tur e, men hade ju vart fint med en liten tripp hem dit. skönt att höra att sverige ligger kvar. kram. <3

och jag saknar dig. vill komma och hälsa på.

sf e obligatoriskt för alla!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.