2016-11-01

q&a: about the blog!

november is here! let’s kick it off with a q&a from you.

girls' reunion.

for a long time, i’ve been impressed by your ability to, even in times when you’ve had lots to do, produce interesting and fun blog posts, and that’s why i’m wondering if you could talk more about how you’er thinking around your blog. how do you structure it? are you planning posts ahead? where are you when you’re working on the blog? what tricks do you have for having time for the blog when life gets in the way, overall: what are your blogging routines? if you have any? and what kind of posts do you enjoy most writing? phew, lots of questions, but i’ve wondered and not taken the time to ask before 🙂 and it’s up to you how much you want to share! <3 keep it up!

thank you so much! the blog is really important to me and i put a lot of time and effort into the posts. i’m happy that it shows! <3

ok, let’s go through it.
as for the structure—i post 6 times a week, every day except for saturdays. a few years ago i posted twice a day during a period, but this works for me now. thinking that i might start posting on saturdays too, and just simply make it once a day.

yes, i do plan ahead—i don’t ever want to post the same type of posts directly after one another, so if i’m out having fun a friday, saturday and sunday and document all three days, i always post other stuff in-between, maybe something lighter like a tip, a shorter list, or something more digestible than a long post with 25 pictures from my day.

my blogging routines have actually become worse now since i’ve moved to the u.s. compared to for example in france, where i write several posts few days in advance and scheduled them. i still always schedule the posts, but it’s usually just a few hours before they’re due. so much more busy now! i mean, i work a “real” work now like 12h/day (and it’s unfortunately not blogging!).

i usually sit at home, it’s where i can best concentrate, and i have access to my own photoshop/flickr account (since i don’t usually bring my private laptop into work).

the posts i most enjoy writing…that’s a tough one! i love writing about my days i’ve documented, i love showing off pretty photos those days they turned out well, or filling out lists with questions. since i switched to english (a little over a year ago), i’ve struggled a bit with posts about giving tips, since i want the tips i give to be relevant to both english and swedish readers—and i mostly consume swedish media (at least blogs and podcasts).

how i have time for the blog when life gets in the way: i prioritize it! for example, i never watch tv shows or movies—simply because i put down my free time for the blog. sometimes, i’m like “sorry just need to blog reaaaallly quick!!” to my friends, and if life REALLY gets in the way, then i just skip posting. it’s not the end of the world. 🙂

thanks again! <3

noise pop 20th street block party. mao

Jag har länge imponerats av din förmåga att, även under tider av mycket att göra, producera intressanta och roliga blogginlägg, därför undrar jag om du vill berätta mer om hur du tänker kring din blogg. Hur strukturerar du den? Planerar du inlägg i förväg? Var är du när du jobbar med den? Vad har du för knep för att hinna med att blogga när livet kommer i mellan, alltså, egentligen; vad har du för bloggrutiner? Om du har några? Och vilka inlägg tycker du bäst om att göra? Puh, många frågor, men jag har undrat och inte kommit mig för att fråga förut 🙂 Och, det är så klart fritt val för dig gällande hur mycket du vill dela med dig av! <3 Keep it up!

tusen tack! bloggen är verkligen viktig för mig och jag lägger mycket tid och energi på mina inlägg. glad att det märks! <3

ok, låt oss gå igenom allt.

strukturen — jag postar 6 gånger i veckan, varje dag utom lördagar. ett par år sedan postade jag två gånger om dagen under en tid, men detta funkar för mig just nu. tänker att jag kanske ska börja posta på lördagar också och rätt och slätt lägga upp en gång om dagen.

ja, jag planerar i förväg — jag vill inte lägga upp två likadana inlägg på raken, så om jag är ute och har det skoj både fredag, lördag och söndag och dokumenterar alla tre dagar, så postar jag alltid nåt anat emellan, typ nåt lättare som kanske nå tips, en kortare lista, eller bara nåt mer lättsmält än ett jätteinlägg med 25 bilder från min dag.

mina bloggrutiner har faktiskt blivit sämre sedan jag flyttade till usa till skillnad från i frankrike till exempel, när jag tidsinställde flera dagars inlägg i förväg. jag tidsinställer fortfarande, men oftast bara några timmar innan inläggen ska postas. är så mkt mer upptagen nu! jag jobbar ju ett “riktigt” jobb nu ungefär tolv timmar per dag (som inte är bloggande tyvärr!).

vanligtvis sitter jag hemma, det är där jag kan koncentrera mig som bäst och jag har tillgång till mitt egen photoshop/flickr till exempel (tar oftast inte med mig min privata dator till jobbet).

inläggen jag bäst gillar att göra…det var en svår en! jag gillar att berätta om mina dagar och vad jag har varit ute på för äventyr, älskar att visa er fina bilder om de blivit extra bra en dag, eller att fylla i listor. sedan jag bytte bloggspråk till engelska (lite över ett år sedan) har jag haft lite svårt med tipsinlägg, eftersom jag vill att alla tips jag ger ska vara relevanta både för engelska och svenska läsare — och mest så konsumerar jag svensk media (iallafall bloggar och poddar).

hur jag har tid för bloggen när livet kommer emellan: alltså jag prioriterar den! kollar till exempel aldrig på film eller serier — helt enkelt för att jag lägger all ledig tid på bloggen. ibland är jag tvungen att ba “sorry måste ba blogga snabbt!!” till kompisar, eller om livet VERKLIGEN kommer emellan, ja, då postar jag bara inte den dagen. det är inte hela världen. 🙂

tack igen! <3

0

Kommentera

”hur jag har tid för bloggen när livet kommer emellan: alltså jag prioriterar den!” – älskar hur du alltid är så vältalig och spot on när det kommer till bloggen. Gillar att det inte är någon milslång formel utan rakt upp ner, enkel och ärlig. ”ja, då postar jag bara inte den dagen. det är inte hela världen.” – också extremt sant. och enkelt. igen.

Vilket fint svar! Bloggare i mitt <3

Du är så klok, Vicky! Får en sån lugn känsla av dina svar varje gång.
<3

christin: tankte typ att det var ett dumt svar, men det AR ju sa, haha! glad jag blir av din kommentar. puss!

annie: tack, puss och detsamma!

ellen: men ah, finis. tack. <3

Åh, tack för ett sånt fint och utförligt svar på min fråga! <3 Blev helt varm i hjärtat av att läsa det här! Älskar också att du liksom avdramatiserar det hela, typ hinner jag inte så hinner jag inte, och att du helt ärligt står för att du prioriterar bloggen före annat. Tack tack tack för bra och intressant svar!

men yay, vad glad jag blir att det var ett bra svar! <3 kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.