2016-04-17

eight tv series that i like.

happy sunday, my loves! hang-out-in-bed-and-watch-series day numero uno. i’m not a big netflixer in general, but sometimes (like now), i’m really on a series-watching streak. here’s eight series that i like that i suggest you watch if you haven’t yet:

orange is the new black. 0cc69777632a0d177bcd2b3e83dd7371

see women (the nice kind, the scary kind, the cute kind, the fierce kind, the trans and queer and gay and straight and religious and fat and pregnant and skinny and pale and sassy kind — ALL OF THEM) do crazy shit in jail. my fav series at the moment!!! can’t wait until june when season 4 comes out.

oz.

1a35cbb011f05cb9d234ea75fa50d342

so sorry about this blurry picture — but this series is from the 90’s so that’s ok. oz is also a prison series, where violence, drugs, rape and murders just go on forever in a perpetual mayhem. if you’ve seen one episode, you’ve basically seen them all. still, it’s somehow impossible to stop watching. also, adewale akinnuoye-agbaje who i have a light crush on plays a major role!

flight of the conchords.

0c836639777c2fd039427db47ebb8bd9

bret and jemaine are the new zeelandish two who make up an amazing music and comedy duo in this musical mockumentary. featuring hits such as the most beautiful girl in the room and hiphopopotamus vs. rhymenoceros.

mad men.

e3517f9a3c0460cac3f2b5bf2416f897

about the douchy, but oh-so-pretty advertising world in the 50’s and 60s. i don’t really watch this because of the story, but part because of the *educational* and *historical* aspect since i’m in advertising, and part of everyone’s FLAWLESS looks.

master of none.

70d8b0479508d2be84f19a16bb16621c

i love aziz ansari! this first season of this series is just such a lovely and accurate commentary on big city dating in today’s society *can relate*.

girls.

95c8be1078ec9fc9e7597901e15efb84

i have been slacking lately with watching girls (note to self to start watching it again), but when i did, i liked it so so much. at the same time as being super similar to sex and the city (four new york city gals and their *troubles in life*), it’s totally different. here, the characters are so well-crafted and actually REAL PEOPLE, compared to satc’ stereotypical characters.

sex and the city.

02160c94e11fcfad132b3b3d0ad8a29a

BUT. as to my last point — this does not by means mean that i’m not into satc. even though the story, characters and dialogues are so unreal and *film-like* 90% of the time, that’s what makes this series so charming. teenage nostalgia! ♥

looking.

354a982c068885382989d74e7194d19a

awwww, looking! this series got really good ratings, but was for some reasons cancelled after the second season. 🙁 very sad. it’s however about a bunch of gay people here in sf. i love following these characters! it’s just, you know, life in sf. which, as you know, is my fav thing.

do you have any great series to recommend? for some strange reason (…), i watch a lot of netflix right now, when i should in fact be finishing up my final portfolio and last-ever weeks in my master’s program. strange coincidence, right …? eh.

mao

åtta serier jag tycker så mycket om. tips tips! och om ni har några andra bra tips kan ni väl kommentera? puss!

och! alla bilder kommer från [min pinterest] förresten.

0

Kommentera

Vilka bra tips! Några av dem har jag sett men andra var nya för mig. Jag är totalt såld på Chicago Fire just nu.

ingrid: vad bra att du tyckte det!

sandra: älskar också!! inte sett klart allt men borde nu!

lovisa: så massor bra tips, TACK stjärni <33

jessica: jo du måste! älskar den. och kollar förresten redan på (om än oregelbundet) på både par

Håller med om alla tipsen men alltså oz <3 ÄLSKAR den serien. Viktor är också lite kär i "adebisi" men jag älskade miguel fram till typ de sista avsnitten. Åh, vill se om!

åh, håller med dig om satc. började kolla om igen för typ femte gången i början på veckan när jag var sjuk och bara orkade titta på något jag kunde utantill. men började dock INTE från början, avskyr scenerna i början med ”småintervjuerna” och när carrie pratar in i kameran.

well well. annars: du MÅSTE se sopranos om du inte gjort det?????? en annan serie jag sett rakt igenom ca 5 gånger. trots dålig bechdel-ranking är den är ett mästerverk. skyller på att den är gammal.

annars igen: the office (skrattfest). the leftovers (knäpp men rätt bra). homeland (väldigt bra och spännande, förutom nån säsong där i mitten). switched at birth (larvig titel, men väldigt bra dramaserie med dövtolkning). the wire (som jag ser på nu, också mkt dålig bechdel-rank men what to do…….)

Åh har tänkt se Looking jättelänge men inte gjort, men nu vet jag inte om jag vill när den blivit cancelled 🙁 Men roliga tips! Har bara sett oitnb av dessa!!
Jag kan tipsa om Orphan Black! Alltså älskar den SÅ mycket och tycker Tatiana Maslany (skådis i serien) är så jäkla grym!!! Så himla SPÄNNANDE och fantastiska karaktärer! Annas älskar jag Parks & Rec och The Office!!

Omg du MÅSTE se Freaks and Geeks om du inte redan gjort det! Finns tyvärr bara en säsong men fyyyyfanken vad jag skrattar! James Franco, Linda Hamilton, Seth Rogen & Jason Segel circa 1999. En annan goding från 90-talet är My So-Called Life där Jared Leto och Claire Danes spelar… också bara i en säsong tyvärr! :”(

Girls är för övrigt det bästa som hänt i serie världen någonsin. Säsong fem är kanske den bästa hittills, så get right on it girl!

Jeg er faktisk ikke glad i Girls eller Orange is the New Black, men om du ikke har sett Weeds, kan jeg anbefale den! Laget av dama bak OitNB, så humoren og fokuset er mye det samme, men jeg liker den serien langt bedre.
Master of None er så interessant og annerledes, synes jeg! Er riktignok ikke så begeistret for alle ”skuespillerne” – han bruker blant annet sine egne foreldre i serien, og det er jo kjempehyggelig, men de kan jo ikke spille for fem øre, haha.
Jeg er også glad i SatC og Mad Men
Andre serier jeg kan anbefale, litt basert på det du trekker fram: 30 Rock, Parks & Recreation, Community, Sopranos, The OC og Veronica Mars (på snakk om teenage nostalgia, hoho!).
Ha en fin dag, kjære Vicky!

synne! tack för bra och utförliga tips! <3 ha en finfin måndagskväll!

Jag har nog inte så mycket nytt att komma med, men ja, vi kör ändå tänker jag 🙂 Homeland och My so-called life (mest pga Claire Danes men oxå Leto respektive Friend) plus the Wire, precis som några redan nämnt. Och Parks & Rec, skrattar mig dubbelvikt åt Amy Poehler i den, plus att Anziz gör en kul karaktär i den serien! Annars är en av mina all-time-favs utan tvekan Veronica Mars.

Tack för dina tips! Några var gamla godingar där jag håller med om dina tankar (Girls vs. Satc) och några var nya som jag blev nyfiken på 🙂

det var ju jättemycket nytt (för mig)! haha. tack, malin!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.