2016-01-21

imprints.

maybe (probably) a bunch of you already know about monthly makers, a creative blogger challenge with a new theme each month. i have never participated since the focus mostly has been diy (and i’m NO diy:er for sure), but jessica wrote to me and said HEY you should WRITE something for each month’s challenge. and i was like ???? ofc why not??? so here is my first contribution. it’s on the theme imprints and since i wrote this piece in swedish, that version will come first and the english translation will follow below. xx

ocean beach.

kanske är det något
kanske om det är något du kedjat fast i mig, en tung ridå något rött ett draperi det faller till golvet när vajrarna släpper
tygstycken från taket någon som slänger sig där uppe, ballerinor primadonnor och det snurrar i mitt huvud, piruetter längst fram i pannan tills jag kräks mot en vit toastol
kastar upp allt som är du
som lindansare som soldater, alltid en rak rygg jag plié något strama knutar sträckta armar, alltid spända muskler hjärtmuskeln
den spänner den krampar jag hulkar
och jag ligger mot ett golv ett som kanske är bekant men ändå som något annat, en ny sorts parkett mot min ryggrad, planka mot planka en horisontell position jag är här nu jag minns att du en gång
något någonstans som var som nu fast helt tvärtom, en gång var du en mjuk sten under mina fötter, allt som är nu är din skosula mot min bröstkorg, det är en asfalt mot mitt bultande hjärta mot min hulkade hals en diafragma som krampar solarplexus som krossas

ocean beach.

maybe it’s something
maybe if it’s something you’ve shackled to me, a heavy curtain it’s falling to the ground when the wires let loose
cloths from the roof someone throwing themselves up there, ballerinas primadonnas and it’s spinning in my head, pirouettes in the very front of my forehead until i vomit against a white toilet
throwing up everything that is you
like line dancers like soldiers, always a straight spine me plié something tight hair knots extended arms, always tense muscles the heart muscle
it’s tightening it’s cramping i’m retching
and i’m lying against a floor one that maybe is familiar but still something else, a new type of hardwood floor against my spine, plank against plank a horizontal position i’m here now i remember that you once
something somewhere that was like now but completely opposite, once you were a soft rock under my feet, everything that is now is your sole against my chest, it’s an asphalt against my beating heart against my heaving throat a diaphragm that’s cramping solar plexus that’s being crushed

0

Kommentera

Så fint!! Och kul att du är med och skriver <3

tusen tack och puss!

Åh, nu gjorde du min dag! Dina ord är som alltid något som bara vrider om inuti och gör att något flyttar på sig, rör sig. Tack!

tack ska DU ha, min fina. puss. <3

Alltså du <33 Helt fantastiskt!

bästa sandra! tusen tusen tack. <3

Så oerhört vackert skrivet… <3 Jag är jätteglad att du vill vara med i Monthly Makers!

tack snälla ruth! <3 tacka jessica som drog med mig och fick mig att inse att det inte bara handlar om att diy-a fysiska saker! 🙂

Ahhh älskar när du lägger ut texter! ”it’s tightening it’s cramping i’m retching” är så målande, du är så grym!

TACK!!! du är bäst. längtar så tills jag får krama om dig!

ALLTSÅ SÅ VACKERT!!!!! Och så glad att du är med!! <33333 "en gång var du en mjuk sten under mina fötter" är min favoritmening.

så glad att du drog med mig <3333 tack och enhörningar 4ever <333

Sjukt fint!!! Och klart man kan vara med i MM med vilken typ av kreativ process som helst, så roligt att du ville vara med!

tack snälla du, mikaela! känns fint att delta för första gången!

alltså, vicky, så genialiskt! det är ju helt enkelt briljant. din text, wow! och att Jessica (som jag inte känner på något vis) fick dig att vara med. jag som febrilt försöker skriva mer på riktigt (och inte bara låta de påhittade texterna stanna i hjärnan) blir riktigt sugen på att vara med.

tusen tack, fina du! klart du ska se det som en möjlighet att vara med!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.