2015-10-16

about being happy (and about birth control).

12063991_10153631476946093_605423776_n

i’m so happy about your lovely responses on yesterday’s post, both in the comments and through other medias. you’re the best!

and mostly, i’m so happy about BEING HAPPY. it’s kind of weird, because there’s no big change that’s happened or anything. i’m just in A GREAT PLACE right now. and that makes me so happy!

12167973_10153631476961093_1981761396_n

or! there is an important change, now that i think about it. BIRTH CONTROL. after being on *the pill* for YEARS, i decided that i don’t want to anymore. i simply don’t want to eat chemicals, not in any form, not as birth control and not even if i have a headache. so i quit. and now, like two-three months after, i feel GREAT.

12167004_10153631476926093_1532434526_n

sure, birth control is great since you can like, you know, have sex just like that if you want. but then again, YOU DON’T WANT TO on birth control so it doesn’t matter (this everything is just my pov of course *disclaimer*). now afterwards, i feel like i was on just a steady *nothing special*-ness for years, while as i actually feel *real feelings* now. and especially the really HAPPY ONES that i did NOT before. before it was SO MUCH MORE anxiety. i’m so happy about this. yay life!!!!

mao
är så glad över er respons på gårdagens inlägg, både i kommentarerna och på andra ställen. ni är bäst!
men mest är jag såklart så glad över att JAG ÄR GLAD. det är så knäppt, men det är inget speciellt som hänt eller så. jag är bara på ETT BRA STÄLLE i livet just nu. vilket gör mig så glad!
eller! det är iofs en viktig förändring, nu när jag tänker på det. P-PILLER. efter att ha käkat p-piller i ÅRATAL, bestämde jag mig för att jag inte vill göra det längre. jag vill helt enkelt inte äta kemikalier, inte i någon form, inte som preventivmedel och inte ens om jag har huvudvärk. så jag slutade. och nu, såhär två-tre månader senare känns det GRYMT.
visst, p-piller är grymt eftersom man kan typ, ha sex och sånt om man vill. men så ba VILL MAN INTE DET när man käkar p-piller så det spelar ju ingen roll ändå?!? (allt detta är ju bara min åsikt såklart). såhär i efterhand känns det som jag var på en stadig *ingenting speciellt*-känsla hur länge som helst, medan jag känner *riktiga känslor* nu. liksom RIKTIGT GLADA sådana, vilket verkligen inte var fallet innan. innan var det SÅ MYCKET MER ÅNGEST. är så superglad över detta. yay livet!!!!
pc: shreyash shah
0

Kommentera

Vicky, I couldn’t agree more with you in this. I battled depression, numbness (mentally, physically and sexually) and heavy migraines for years, and decided to go of birth control a little over a year ago. It took a couple of months, but slowly I stated feeling more like me, happy, exited, bubbly, more feeling as I was living in the world, not just watching it from afar. I guess some people just are more sensitive to hormones than others. Also, using condoms is NOT the end of the world! 😉

oh my, i’m SO happy you’re feeling better. <3 i've heard similar things from other people too. agreed on everything, amen sister!

fifan vad fint att läsa det första en gör på morgonen! BRA gjort! jag har aldrig ätit p-piller av just den anledningen du nämner, att det kan (and often do) påverka humöret. så, nu blev jag ännu mer bestämd i min ståndpunkt. hehe. SÅ kul att höra att du känner dig så här sprudlande glad!!! blir helt vicky-sakning och önskar så att jag hade råd att komma och hälsa på dig, men vi ses i varje fall DEFO nästa gång du är i sverige! <3

chrissy: VAD GLAD jag blir av att läsa detta!! detta är verkligen galet att det kan påverka så mycket. SAKNAR DIG MED. så möcket. pöss!!!

ine: håller med dig så mycket! önskar det funkade bra för alla, men det går ju inte riktigt. skönt att du känner likadant. <3 kram

synne: verkligen så märkligt att behandla hela kroppen verkligen. vad fint att höra att du hittat en bättre lösning. och att du är tillbaka här på internet då! KRAM!

stine friis: thank you! it's sandra beijer's design! and i'm so happy to hear that you're better. good riddance! <3 hugs.

*vicky-saknig ska det ju stå. så klart. puss.

Ine

Å, så fint å lese både dette og det du skrev i går! Jeg blir glad av å lese at du er glad 🙂 Er også helt enig med deg når det gjelder p-piller, jeg sluttet med det for noen år siden, og har aldri sett meg tilbake. P-piller er jo en fantastisk oppfinnelse for dem som kan bruke det, men det er bare ikke verdt det når det påvirker psyken negativt.

Kjære Vicky, jeg blir så glad av å lese at du er glad! (Nå har jeg endelig kunnet rulle rundt på bloggen din igjen etter flyttingen og mangelen på nett, så nå har jeg gledet meg over de mange flotte innleggene du har skrevet de siste ukene.)
Jeg kjenner så mange som reagerer negativt på p-piller, og det er jo egentlig rart å tilføre HELE KROPPEN kjemikalier HVER ENESTE DAG i årevis, særlig hvis man har sex litt sånn nå og da… Jeg brukte også piller i noen år, men byttet til lokale hormoner som fungerer mye bedre for meg.
I dag er det fredag! Hipp hurra! God helg!

First: I love that bag!
Second: I felt just the same way about the pill. I was on it for so many years, and the last year I felt a lot of anxiety, and like panic attacks that made me stay in the apartment all weekend. And I had no room for beeing spontanious. It took me a long time to figure out that the pill was the cause.. I’ve been off for nearly two years and it’s great! I have actuall feelings again, and it feels like before I couldn’t see colors, but now I do.

åh, det här gör mig så pepp på att också sluta med pillrena! har ätit de där himla trionetta så länge (13 år…..) så det känns som jag inte ens vem jag är egentligen, utan jag är ju jag med hormoner. om du förstår hur jag menar. knäppt. ska sluta när mina piller är slut, om en månad! men. är så himla rädd att hyn ska flippa. har du märkt av något sådant?

fan vad fett att höra att du vill sluta! förstår dock att det är läskigt. (tyckte också det!). men har inte märkt några probs med hyn tbh! ghåller tummarna, lycka till love. puss

det här inlägget gjorde mig så himla glad! och jag förstår precis vad du menar att det är som att nästan bli en ny människa när en slutar äta p-piller. jag slutade för ganska exakt tre år sedan och, även om det inneburit att mensvärken från helvetet har kommit tillbaka, så känns det så himla skönt att inte manipulera sitt jag. när du beskrev det där om att du fått dina känslor tillbaka så var det som att jag skrivit texten! för precis så har det varit för mig med. ibland innebär det att jag är så jäkla glad och ibland innebär det att jag dippar ganska rejält, men jag är ändå så jäkla glad för att jag faktiskt känner alla mina känslor igen, både de behagliga och de mindre behagliga. vem sjutton har jag varit under alla de här hormon-åren? det är en läskig tanke så här i efterhand. heja det hormonfria livet! 🙂

åh bu för mensvärk! har faktiskt inte haft mens sedan jag slutade (halvbra ….) men hoppas inte på värk 🙁 i övrigt – SÅ fint att läsa detta. känslor är känslor är känslor ju. heja! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.