2015-08-16

mexico city.

blev inspirerad hos synne för ett tag sedan som visade bilder och minnen från resor från ganska längesen. och det tycker jag var en så fin idé! allt måste ju inte vara så super-recent liksom.

jag har en del opublicerade bilder från min ensambackpack i karibien 2013 (och en del av er var säkert inte ens här på bloggen då). så jag tänkte att vi kan göra lite sånt. idag tänkte jag att vi kollar mexico? om ni vill läsa de specifika inläggen från mexico city så finns de här:

– MEXICO CITY.

kyrkklockor och casa azul.

mexico, sista delen.

mexico city throwback.

DF, distrito federal, som mexico city också kallas (och uttalas ”de effe”, så jäkla charmigt) är SÅ fint. jag hade såna *västerländska fördomar* om att den här stan skulle vara superfarlig och läskig, men den var SÅ så fin.

mexico city throwback.

var på fina, svala dagsbarer med kartongmenyeer.

mexico city throwback.

åt oaxaca-ost som är som en knuten trådost ungefär och kryddad apelsin.

mexico city throwback.

och drack mexikanska drinkar med min nya svenska vän peo. just den här ser ut som pulque som är gjort på agave. nam nam nam.

mexico city throwback.

takterrasser och helt nya stadssilhuetter som avtecknar sig mot himlen. LIVET.

mexico city throwback. mexico city throwback.

min fina vän jordán tog med mig in i de äldsta kyrkorna. vi såg de enorma klockorna underifrån och gamla gamla trätrappor.

mexico city throwback.

mexico city är en ENORM stad. kanske den största jag varit i, rent storleksmässigt. eller? *googlar* okej, new york, tokyo, los angeles och miami verkar till exempel vara större. AJA skitstor stad iaf.

mexico city throwback.

coyoacán är en så sjukt vacker och lugn stadsdel. där ligger frida kahlos hus <—— travel goals osv. tjatade på jordán som snällt tog mig dit.

mexico city throwback.

här bodde hon, frida, i casa azul. åååh var en hjärtögonemoji hela tiden typ. OBS har ni inte sett filmen ”frida” med salma hayek så se se se. så vacker och sorglig.

mexico city throwback.

all arkitektur även!!! <3 detta är vid helgedomen lady of guadeloupe (som jag skrivit mer utförligt om i ett av mexicoinläggen).

mexico city throwback.

och så detta då. de enorma pyramiderna i teotihuacán. SÅ. FRIKKIN. COOLT. alltså världen <3 folk <3 kultur <3 osv. började typ halvspringa upp för de här trapporna utan att inse att mexico city ligger på typ 2500 meters höjd och fick akut syrebrist och hjärtgalopp : ))) bra tänkt där vicks

mexico city throwback.

aja, kom upp iallafall och var såhära glad! åh gudars vad jag vill tillbaka. det får bli. snart. <3

iotherw

i had some unpublished pictures from my backpack trip in the caribbean in 2013. here are some new old ones from mexico city. fell in love with that city, even though i was only there for a couple of days. SUCH a beautiful place. need to go back. asap.

0

Kommentera

Jag var!!! Var det verkligen 2013?

Möjligtvis att jag härmapar dig på denna. Inte minst för min egen skull, för ibland går allt så fort framåt att man glömmer att bakåt inte alltid är så dumt att vältra lite i. Speciellt när det är så väldigt fint. Minnen <3

visst har tiden gått overkligt fort??? fattar ingenting.
klart du ska! bilder och minnen 4 eva <333

Du tar så fine bilder, Vicky! Du er så flink til å vise frem ting på en personlig og interessant måte! Mexico City virker som en skikkelig fascinerende by, altså – og hurra for å leve lenge på reiser!

tack snälla du! och tack för (den ändå rätt uppenbara?? haha) idén att kunna plocka fram ett helt gäng resebilder. kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.