2015-08-10

2 in 1: tatueringsberättelse & filmtips.

ska berätta om en av mina tatueringar igen. och eftersom den hör ihop med en film så ska jag säga några ord om den med.

37°2 le matin (eller betty blue som den amerikanska titeln är) är en fransk film från 1986 med béatrice dalle i huvudrollen där hon spelar betty, som är en vacker men galen, virvlande, manodepressiv orkanvind som kommer in i zorgs liv och tar honom med storm. deras kärlek är passionerad och desperat och fuck allt om vartannat och zorg gör verkligen allt för betty men hon glider djupare och djupare ner i sitt kaotiska mörker. den här filmen betydde så mycket för mig, speciellt för några år sedan och jag tycker fortfarande att den är så vacker i sin dramatiska charm. åh.

hela filmen finns på youtube i sin helhet fast utan undertexter tyvärr. om ni inte förstår franska borde ni hitta en textad version och kolla för den är så så fin —>

och! till tatueringen då. om ni scrollar här i klippet till 1:11:16 ungefär så säger zorg ”moi, j’ai rien à perdre, rien”, vilket betyder jag har inget att förlora — ingenting och det var så himla viktigt och tog tag i mitt hjärta att jag var tvungen att tatuera det i armvecket.

SONY DSC

så så fick det bli. och vilken bättre plats att göra det på än i frankrike? jo, så när jag och mitt ex var i paris en vinter hade jag ordnat med kanske den enda tatueringsstudion som var öppen på nyårsafton för att föreviga det här citatet. och där sitter det bra. <3

iotherw

a movie that is really important to me (and was especially a couple of years ago) is betty blue or 37°2 le matin as is the original title. it’s a french movie from 1986 where béatrice dalle plays betty, a young beautiful but insane woman who storms into zorg’s life. they fall madly (literally..) in love and their love is chaotic and desperate and beautiful and sad and chaotic at the same time. zorg loves betty so so much but her darkness inside slowly drags her down. it’s such a lovely story that you should watch. here, i’ve linked the full french version, but it’s without subs unfortunately.

however, at 1:11:16, zorg says ”moi, j’ai rien à perdre, rien” which means me, i have nothing to lose, nothing, which was a quote that absolutely struck me and that i needed to have on my arm. so a couple of years ago in paris, i did it. and i love it.

0

Kommentera

Åh, den filmen er så fin! Og for et soundtrack!! Har hørt mye på den musikken.

visst är den! och jag måste lyssna mer på soundtracket, nu när du säger det.

Grym tatuering och fin berättelse. Nu blir jag inte mindre sugen på att skaffa en som jag funderat på ett tag…

ja men klart du ska! heja heja!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.