2014-12-01

THANKSGIVING.

thanksgiving.

nu den gångna helgen var det ju thanksgivinghelg i det här landet! jag har aldrig firat innan, men någon gång måste bli den första, och nu när man bor i usa så känns det ju adekvat. axel däremot är kalkon- och thanksgivingexpert så han och johan sa att kom över så firar vi på riktigt! möttes av en tio kilos jättekalkon klockan tolv på dagen. ej fantastiskt.

thanksgiving.

tranbären till cranberry saucen var lite skönare att vila ögonen på.

thanksgiving.

kalkonen skulle vara inne i ugnen i fyra (!) timmar, så jag och jens sa hejdå hörrni ni får hålla koll på jättefågeln så går vi ut i solen istället.

thanksgiving.

så det gjorde vi och promenixade hit, till university of san franciscos campus. HELT thanksgivingstilla och tyst.

thanksgiving.

det var så himla himla varmt. (är så sjukt tacksam över solen här borta alltså.) långärmad tröja var typ lite too much nästan.

thanksgiving.

efter d-vitaminpåfyll tänkte vi att vi kanske borde gå tillbaka och hjälpa till med resten av maten (vi skulle ju liksom ha stormiddag), så lite motvilligt kryssade vi genom baseballplaner och dormbyggnader tillbaka mot johan och axel.

thanksgiving.

fixifix. stuffing, rotsaker och uppradade bestick.

thanksgiving.

vi snacksade på äpplen med condensed milk innan. SÅ gott. testa detta. genast.

thanksgiving.

så småningom började det droppa in lite folk! fyra gulliga blondiner bland annat.

thanksgiving.

ÅH HUNGERPEPPEN. <3

thanksgiving.

snygg mat ändå ju! är impressed av axels kalkonskills. lisa och josephine hade ordnat med vegetarisk kalkon med, så vi var tre happi vegetarianer som slapp skippa proteinet. till detta tre olika sorters mashed potatoes på både söt och vanlig potatis samt sås sås sås.

thanksgiving.

*HAPPY THANKSGIVING!!!!!!! ok, är vi färdigposade? let’s eat then kthxbai* typ. <3

thanksgiving.

efter maratonätande av hundra kilo mat skulle vi ju givetvis även tillfredsställa dessertmagen pga en egen mage. pumpkin pie (givet), äppelpaj och kakor kakor glass glass glass. AH LIVET.

thanksgiving.

vi var gladare än vi såg ut på den här bilden, lovar. vi åt så himla mycket mat, chillaxade oss igenom matkoman med cards against humanity. sen var vi några få tappra som gick ut och fuldansade på en holiday-tom klubb och spelade biljard på en bar tills stängning. alltså! så trevligt med kompisar och mat, livets bästa grejer ju. min bästa thanksgiving hittills, helt klart. : D

iotherw

 

my first thanksgiving celebration! since we’re a great bunch of swedes who live here in san francisco, we decided to do thanksgiving the american way and had dinner with turkey, stuffing, cranberry sauce and pumpkin pie. fab!!

0

Kommentera

Ser helt fab ut alltså. Och det här med potatismos och sås, HUR GOTT!!!!!

Åh jag firade min första T.G förra året i Sydafrika när jag var volontär där. Nu längtar jag tillbaka något oerhört! Är med veggi men bad om en tallrik med allt förutom kalkon och fyllningen. Blev ju stenad av matkoma så det räckte o blev över ändå;) Sötpotatis-moset var underbart gott minns jag men det blev FÖR sött till slut.
Något jag däremot uppskattade och tänkte att man borde ha som tradition hemma/var som helst/när som helst var att vi fick ett papper med 10 punkter där vi skulle skriva vad vi var tacksamma över. Bra påminnelse om hur bra man har det när livet säckar ihop!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.