2014-11-17

tio frågor-utmaningen.

christmas market.

det cirkulerar en liten tio frågor-utmaning i bloggosfären at the moment, och fina jennifer nominerade mig att svara på tio stycken och sedan skicka vidare tio frågor till tio andra. let’s go!

1. vilket är ditt första minne?

SONY DSC

ett tidigt tidigt minne var alla dom här gosedjuren. när jag var för stor för spjälsäng fick dom ta över istället och jag möblerade runt dem hela hela tiden och placerade och pratade och gav namn. hade även en JÄTTEbjörn som inte är med här men som kan vara mitt första minne. stora gosedjur alltså. <3

2. hur såg du ut för exakt ett år sedan?

berghs tar över east.

såhär såg jag ut en novemberkväll tvåtusentretton. det var after school-kväll med berghs på east och jag hade min tjockaste ulltröja i grått med stor mysig polokrage från gudrun sjödén.

3. när hade du hjärtklappning senast?

easter.

min senaste riktiga hjärtklappning var för kanske två veckor sedan. hade liksom trasslat till livet och hade fysiskt ont i kroppen av ångest. så himla värdelöst.

4. vad ser du fram emot just nu?

DSC06722

om lite drygt en månad! då åker jag nämligen ”hem” till oslo och är där i en månad. ska bli så djävulskt fint att gå på slaskiga skandinaviengator igen och förbanna kylan. : )

5. vad gör du om fem år?

summer stockholm.

tänker mig att förhoppningsvis så jobbar jag som copywriter på en svinrolig reklambyrå, är ihop med världens bästa person och har ett kid!

6. vilken är din värsta ovana?

burlesque vintage fair.

oroar mig alldeles alldeles för mycket över saker jag inte borde. man borde ju egentligen utgå från det bästa när det gäller framtiden till exempel, för i värsta fall har man ju bara varit glad i onödan (<3), men jag gör dessvärre motsatsen och utgår från det värsta och ångestar. BU.

7. din sista måltid om du får välja helt fritt?

nassau / the bahamas.

den här var sjukt svårslagen måste jag säga. det var förra året när jag var på bahamas och åt pizza med bland annat karamelliserad lök, blåmögelost och sparris. till det en bucket med strawberry mojito och så karibiska havet som ridå. hade liksom varit helt okej som sista måltid. en kopp kaffe och en bit jordnötschoklad att avsluta med kanske också, då.

8. berätta tre saker vi inte vet om dig!

3

1) har en pytteliten tatuering bakom örat och en på tån. 2) talar sju språk. är ju halvjapansk men just min japanska är väldigt väldigt kass, men jag är däremot rätt så flytande på de övriga sex (svenska, engelska, tyska, polska, franska, norska). 3) är fantastisk på att känna igen ansikten men absolut värdelös på röster. nära kompisar har ringt och prankat mig i många minuter och låtsas vara någon annan, har tagit totalfel på personers röster som hörts bakom dörrar och har inte för mitt liv känt igen steven tylers röst i en låt jag aldrig hade hört fast aerosmith var ett av mina favoritband at the time.

9. vad är du rädd för?

3

har det som kallas emetofobi, alltså fobi för att kräkas. har kräkts två gånger i mitt liv vad jag minns och det är by far det fruktansvärdaste jag upplevt. har gått i terapi för detta i många många år och käkat ångestdämpande för det och sådär. numera är det mycket bättre på den fronten, men skulle ju fortfarande inte kräkas ens för hundra tusen spänn.

10. vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?

marion-cotillard-hd-wallpapers-beautiful-desktop-pictures-widescreen

marion cotillard! älskar henne.

mina tio nya frågor får bli dessa:

1. vem skulle du vilja bli inlåst med i ett rum i en vecka?

2. vilken var den senaste filmen du såg?

3. har du några syskon?

4. vilket är ditt absoluta drömresemål?

5. vad anser vara din största framgång hittills i livet?

6. är du allergisk mot något?

7. vad ska du göra i jul?

8. ångrar du något?

9. har du några guilty pleasures?

10. hur ser en perfekt dag ut om du fick bestämma?

och jag nominerar de här gullisarna: isabelle, madeleine, maren, synne, ine, kristin, emily, regina, sandra och chrissy (och ni andra som vill såklart!) <3

iotherw

 

i got ten questions to answer from jennifer. click the translation link to the right to read in english!

0

Kommentera

S

Ingen snö/slask i sikte i Oslo ännu! Bara grått och 0-3 grader 10 dar framåt…

takk, vicky! moro å lese svara dine! eg skal svara på dei nye spørsmåla så fort eg kan 🙂

Takk! <3 Og så søt du var og er!

Känner igen mig så himla väl i nummer 3 & 6. Meningen ”i värsta fall har en bara varit glad i onödan”, alltså, om en bara kunde anamma det. Gör en 180° och se på framtiden med lite mer lättsamhet. Åh!

Åh, så fint att läsa ju!! Och hallå, är SÅ imponerad av att du kan sju språk?!?!! SÅ coolt ju!!

tack gulle för utmaningen! mina svar kommer upp snart….! kram!

Kul!! Jag hoppas eventuellt på det där tåget 🙂 KRaM!

åh vad kul!! älskar att göra listor. och vad fint att läsa dina svar! ska klura på den här ett tag. kul kul!

Haha kära nån så många gosedjur 😀 Roligt att få läsa lite mer om dig 🙂

Ine

Takk for utfordringen! Jeg er (som vanlig) treg til å få svart på sånt, men håper jeg får gjort det i morgen 🙂 Også håper jeg vi kanskje sees når du kommer til Oslo!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.