2014-09-28

en kväll i regnskogen.

cal academy

jo! jag skrev ju i förrgår att jag, alex, simon och jens drog ut på torsdagsäventyr. såhär gick det till!

cal academy

vi möttes upp i haight-ashbury där de bor och så började vi knata ner mot golden gate park.

cal academy

där ligger nämligen california academy of sciences (som kan jämföras med kanske naturhistoriska riksmuséet) som varje torsdag har sen-öppet med drinkmingel och matservering. det ville vi ju gå på!

cal academy

vi blev hälsade i ingången av en t-rex (hej hej!) och fortsatte sen in i REGNSKOGEN.

cal academy

så då får man kliva in genom en sluss och så kliver man ut på andra sidan och temperaturen och luftfuktigheten har liksom stigit med trehundra procent typ. lite som fjärilshuset om ni varit där, det flyger liksom exotiska fåglar och jättefjärilar fritt.

cal academy

mängder av terrarier med gulliga grodor i!

cal academy

den här liksom, hur snäll ser inte den ut? och, hehe, någon glasbur bredvid fick jag typ en CHOCK pga där satt en padda stor som en jäkla KATT och tittade. att gå från att trycka näsan mot glaset och leta efter pyttegrodor till att stå öga mot öga med ett sånt monster alltså, man blev lite tagen på sängen liks. :’)

cal academy

såhär fint och stort var det! det var liksom som en jättekupol inuti själva museet.

cal academy

dom här stiliga kompisarna satt på typ EN armlängds avstånd och tog fruktstund. ville ta med en sån hem, tänk vilken fin.

cal academy

kollade man ner från sitt balkongräcke där man stod såg det ut såhär. där nere simmade jättefiskar och dit ner ville vi också så småningom!

cal academy

men först: en gäspande groda (<33333). first thing’s first liksom.

cal academy

vi slet oss från regnskogen och dök ner i havet några våningar ner. såna jättefiskar som hade parkerat sig vid glaset. gulliga.

cal academy

i akvarietunneln råkade vi på susanna med sällskap och stod och casual-snackade lite med hajarna svajande ovanför huvudena på oss. vanlig torsdag liksom.

cal academy

jag och simon gick och klappade på sjöstjärnorna och sjöborrarna! ascoolt ju. om man petar på sidan av en sån borre så reagerar den liksom och börjar nypa till runt ens finger. NATUREN alltså, orkar ej detta mirakel.

cal academy

sen det här. kan vara det bästa blötdjuret (klassas matener som blötdjur??) som finns. det är ju som typ magisk gas i fast form. eller kanske snarare som en jäkla TRIPP i geléform. hade kunnat stå här forever.

cal academy

men det går ju inte pga tiden går och saker stänger och sådär. vi hejade på några tjockisormar innan vi tog en sista vända upp på takterrassen och kilade hemåt.

cal academy

äventyret avslutades med att en jäkla diodig folkabubbla gled förbi. HUR COOL. en pizza på det och så ölhäng med dom här gulliga kompisarna så var kvällen i hamn. älskar när vardagar inte alls är vardagar! känns som att man lyckas lura livet då liksom.

iotherw

 

this thursday, me, alex, jens and simon went to the california academy of sciences where they have late night thursdays. we saw the cutest frogs, beautiful birds, butterflies and snakes. perfect thursday mini adventure in the rain forest : )

0

Kommentera

åh, ser ut lite som universeum i göteborg ju! hade de apor hoppandes runt där med?

daniella: nää. fick upp hoppet lite eftersom det satt skyltar om apor, men det var inga (det finns alltså i gbg?? galet!). fast kanske lite bra också, stackarna.

Vilka fantastiska bilder! Måste nog få till ett besök där nästa gång jag är i stan, vem vill inte dricka drinkar i regnskogen liksom?

ÄLSKAR djur och att titta på dem. Perfekt att dessutom blanda upp med häng och mingel!

vicky + ord = perfekt känsla

Pingback: 10 dagar | Hej!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.