2014-09-09

september och inuti en stormande bröstkorg.

SONY DSC 10589602_10152594104616093_621409700_n SONY DSC

jag vaknar och bredvid mig en halvdrucken vattenflaska okej allt stämmer, sträcker mig mot telefonen okej några likes på instagram okej klockan är tidigt och det bor en bakfylla i kroppen. sjutton centimeter ifrån mig är en vit vägg och det ser ut som molnigt mellan persiennremsorna men två timmar senare kommer det vara sol. jag tänker på att jag är i en fantastisk stad men det känns inte så bakom revbenen. jag bakfylleskrattar åt internetskämt men nästa stund skaver det inuti mig för det är något som inte stämmer för jag har backkrön och en golden gate och tusentals hustak precis runt knuten och trots det vill jag bara blunda och mötas av en skandinaviengata när jag slår upp ögonen igen. jag har som huvudvärk i hjärtat och jag googlar flygbiljetter som kostar femtio tusen kronor och det är myrornas krig längst fram i pannan nu, jag försöker komma ihåg hur man slutar känna maggropsmörker inuti men ju mer jag försöker tvinga mig själv desto mer växer hålet i magen, det är ett tomrum som jag vill fylla med tystnaden på min oslogata, med organiska lövkronor av träd som inte är planterade i prydliga parkkvadrater, jag vill fylla det med pastellfasader men det går inte och jag blundar igen så jag inte ska känna tiden gå. under ögonlocken är sekunderna sömlösa, det är ett strömlinjeformat vakuum av ickeminuter och icketimmar och jag kastar konceptet som är tid överbord och framför mig en ocean och vad kan jag göra utom att segla.

iotherw

 

i’m waking up and beside me a half drunken water bottle okay everything is as it should be, i’m reaching out towards my phone okay a couple of instagram likes okay the time is early and there is a hangover living inside my body. seventeen centimeters from me is a white wall and it looks like cloudy between the blinder’s stripes but two hours later it will we sunny. i’m thinking about that i am in a fantastic city but it doesn’t feel like that behind my ribs. i’m hangover-laughing at internet jokes but the next moment it’s galling inside because there is something that’s not right because i have hill tops and a golden gate and thousands of roofs just around the corner and still i just want to close my eyes and see a scandinavian street when i open them again. i have like a headache in my heart and i’m googling flight tickets that cost fifty thousand kronors and there is white noise at the top of my forehead now, i’m trying to remember how to stop feeling darkness in the pit of the stomach but the more i try to force myself the more the hole in my stomach grows, it’s an emptiness that i want to fill with that silence on my oslo street, with organic leaf crowns of trees that aren’t planted in neat park squares, i want to fill it with pastel façades but i can’t and i’m closing my eyes so that i won’t feel time passing. underneath my eye lids the seconds are seamless, there is a streamlined vacuum of non-minutes and non-hours and i’m throwing the concept that is time overboard and in front of me an ocean and what can i do besides sailing.

0

Kommentera

åh du <3 det kanske bara är så att du inte känner dig klar för hösten än, med plugg och allt som väntar i sf? hoppas det känns bättre i magtrakten snart.

älskade, du är här också i så många skandinaviska hjärtan och du kommer hit. men kom ihåg att det är okej att gråta och sakna och värka. det är så du blir mer människa. jag älskar dig var du än är alla timmar och all sekunder.

K.

skriv så är du där hjärtat.

Vill säga att du är så himla bra på att skriva men samtidigt skicka lite internetpepp för din känsla gick verkligen fram här. Det kanske känns bättre efter ett tag, när det är fler och fler bra grejer du saknat med SF som händer. Kämpa <3

Fint skrivet om nåt av det svåraste och tuffaste tycker jag. Att inte känna sig helt tillfreds. Det går säkert över snart, och tills dess är det okej att det känns skavigt och mörkt i magen. Kram <3

<3
Jeg sender deg mange gode tanker og pastellfargede klemmer fra Oslo!

Jeg sender også klemmer til deg og håper ting letter litt <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.