2014-09-08

burger compilation oslo.

15027480620_9ef1e97820_b

har tänkt att jag så småningom ska göra en liten miniguide till mitt oslo, precis som jag har gjort med nice, men vi kan väl börja med att sammanfatta några burgare? har samlat på mig ett par stycken vegburgare genom mina perioder i oslo som jag tänkte dela med mig av, så kan ni som har vägarna förbi grannhuvudstaden ha det här som en liten miniburgarguide. vi kikar!

colonel mustard (darres gate 2).
DSC04617

på colonel mustard är burgaren superfresh och smarrig. den är gjord på sojabönor och annat grönt och på sidan kan man få både coleslaw och fries serverade med jack daniels-senap om man vill. det är ett avslappnat ställe, i fönsterblecken står staplar med brädspel och på menyerna står det i did it in the kitchen with a knife. denna fras kombinerat med brädspel och restaurangens namn – ni känner igen cluedoreferensen va? på somrarna finns en stor uteservering också. gillar det här stället!

 

the nighthawk diner (seilduksgata 15).
DSC04843

nighthawk är en så himla tjusig femtiotalsdiner med jukebox, serveringspersonal i stärkta kragar och med autentiska milkshakes, precis som det ska vara på ett amerikanskt dinerställe. vegburgaren är gjord på portobello och det är väl kanske inte den mest spännande ersättaren för kött man kan hitta. nighthawks brunch är mycket roligare och godare! hur som helst är det najs bara att hänga på det här stället, man teleporterar sig bak i tiden för en liten stund.

 

illegal burger (møllergata 23).
IMG_2231

illegal burger är ett litet ställe med rätt få sittplatser. det är ganska mörkt och högljutt men burgaren minns jag som supergod. ganska snabbmatig och ölhakig känsla inne på stället och inget ställe man sitter länge och äter middag på, ja det ser ni ju förresten på serveringssättet med bara papper och inga bestick. men såna ställen ska ju också finnas och för det ändamålet ämnar sig illegal helt adekvat.

 

bugges eftf (leirfallsgata 6).
DSC01434

ursäkta kass bild, så himla mörkt det var inne på bugges den här vinterkvällen som jag och christoffer var där. det här var dessvärre den sämsta av dessa burgarmåltider både när det kommer till service och smak. tråkigt tråkigt tråkigt. däremot är själva stället fint inrett med trägolv och vintagepyntade väggar och för en flertimmarsfika över en cappuccino är det så himla mer rätt.

 

døgnvill bar & burger (maridalsveien 13h).
DSC03229 2

på døgnvill ser burgaren ut såhär, gjord på aubergine, vitlök, paprika och portobello och serverad med paprikapuré och parmesan. smakade alltså helt okej men levde inte upp till det oproportionerliga ryktet det här stället har (kan dock tänka mig att de är mer specialiserade på kött dårå). hade gärna sett lite mer grönt på den här kompisen men stämningen är iallafall nice och aiolin som vi fick till våra fries var fab.

 

munchies (bernt ankers gate 8).
DSC03345 2

det här var min sista måltid i oslo i somras innan jag hoppade på tåget tillbaka till stockholm. så himla bra sista mat! det här nyöppnade stället bjöd på grön burgare med aioli och lite grönt på. jag och toffe delade på fries och coleslaw och alltså vi båda älskade det här nyöppnade stället. att personalen var så trevlig och att det fanns kombinationsmöjligheter på burgarna gör att jag helt klart kommer äta här igen snarast. så gött! (update: en till munchies har även öppnat på grünerløkka, thorvald meyers gate!)

 

ryes (thorvald meyers gate 59).
oslo sunday.

obs obs detta var alltså ingen vegburgare utan fisk. ryes har dessvärre tagit bort sin vegetariska burgare från menyn : (( så jag fick ta denna. den här burgaren påminner om vad som i norge heter fiskekake, som i sin tur påminner lite om sveriges fiskbullar lite. det var inte det bästa nånsin, hade liksom isåfall föredragit en filé av fisk istället. det här blev lite märkligt (kanske hade att göra med att jag var inställd på vegetariskt också lite). dock plus för gott bröd och himlans god potatis på sidan. även aiolin som jag och toffe delade på var supergod. hoppas att dom stoppar tillbaka den gröna varianten på menyn dock, för den här kommer jag kanske inte beställa igen, även om den var helt okej god liksom.

 

aye aye club tortuga (storgata 9).
aye aye club tortuga.

den här kikärtsburgaren på piratstället aye aye club är inte bara vegetarisk, utan även vegansk! kikärtsburgare, tomate frito, grönsaker och karibisk salsa. till pommesen kommer dock aioli som obs inte är vegansk men vegetarisk såklart. gillade smaken på den här burgaren, men konsistensen var lite svår. den serveras på foccaciabröd som är ganska kompakt och lite för segt för en sönderfallande biff gjord på kikärtor är, så det var lite svårt att äta snyggt liksom. en himlans bra veganalternativ dock! grav brist på både bra vegetariskt och veganskt i oslo annars (STOR skillnad mot sverige t.ex.). aiolin var svingod förresten!

 

people’s (arbeidersamfunnets plass 1).
12463910_10153773954646093_917225825_n

på people’s åt jag vegburgare och blev serverad detta. en liten fritös med en massa pommes och någon typ av rödbets(?)aioli till. alltså, jag måste dock säga att jag knappt minns vad burgaren smakade, eftersom den typ inte smakade … någonting. det var iallafall ett stort bröd, någon typ av grönsaksbiff och så lite grönt på, som sig bör. men alltså jag vet inte. detta är inte speciellt länge sedan, men jag minns bara att jag blev väldigt mätt och ingenting av själva smaken … vilket nog mest betyder att den inte gjorde ett speciellt starkt intryck.

 

funky fresh foods (hausmanns gate 16).
a wednesday in january.

hörrni! den här vinner!! det här var den senaste burgaren jag åt av alla dessa, och den överglänser hela listan alltså. det här är en smokey beans-burgare från funky fresh, som dessutom är helt vegansk!! som man kanske hör på namnet är den gjord på bönor och smakar rökt. (obs! andra vegvänner jag känner tycker att det smakar kött och att de inte gillar det — men jag är en vegetarian som helst ser att maten efterliknar kött så mkt som möjligt — och då är det perfekt!) den serveras med vanlig potatis och söt-, picklad rödlök och coleslaw. SÅ GOD!

iotherw

 

a vegetarian burger guide to oslo (except for the one from ryes which was a fish burger!). click the translation link to the right if you’re on the look for veggie burgers in oslo!

0

Kommentera

S

Bott 3 sista åren med en burger-lover till sambo. Vi <3 Munchies alla gånger! (Illegal var tidigare favoriten) Men måste berätta:
På Døgnvill beställde han en hamburgare "medium rare/men mest rare", och fick en som var motsatsen, altså genomstekt. Så han sa ifrån om det och dem lagade en ny, som var lika genomstekt den också. Man tvivlar då lite på deras kompetans när det ska vara ett burgerställe och dom inte klarar steka köttet…

S: muchies och illagal är mina favvosar också! tycker som sagt att døgnvill är lite hajpade? jag och mitt sällskap fick också fel på beställningen fast dryckesmässigt då. tråkigt!

Alltså, burgare är ju något av det bästa som finns. <3

Jag dör vad gott…

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.