2014-01-05

zucchini- och parmesanlasagne.

hej kompisar. idag tänkte jag bjuda på ett lasagnerecept som jag och toffe svängde ihop härom dagen! vi ska inte ta åt oss någon direkt ära då vi helt enkelt googlade upp det men det blev riktigt gott, så det tycker jag ni kan prova.

las

det här behöver man! olivolja, två schalottenlökar, två vitlöksklyftor, 5 dl tomatkross, 1 zucchini, riven parmesan (1-2 dl) och 4 dl crème fraiche eller liknande (vi hade crème fraiche och naturell yoghurt). och så lite självklarheter så som lasagneplattor, olivolja och ingredienser till en sallad eller så.

sätt på ugnen på 225 medan du sätter på två kastruller. i den ena fräser man schalotten och vitlök och drar sedan i tomatkrossen. sväng i någon tesked socker och låt sjuda 5-10 min. i den andra kastrullen slänger man i zucchinihack, crème fraiche och parmesan, drar några kvarnvarv salt och peppar och låter även detta sjuda en stund.

sen är det bara att varva det hela med lasagneplattor som vanligt, på med ett lager parmesan och in i ugnen i 20 min sådär. sväng kanske ihop en ruccola- och tomatsallad på sidan och ät det hela. så sjukt gott! det där med crème fraichesås istället för bechamel gör att det blir riktigt krämigt och gött.

smaklig spis!

SONY DSC

iotherw

recipe of a lovely veggie lasagna! click ”translate to english!” in the menu to the right to read it.

0

Kommentera

åh, men mums! det måste jag testa.

Namnamnam, må prøve!

Pingback: söndagstankar |

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.