2012-12-04

om mina tatueringar.

jo, på senaste tiden har jag fått lite frågor om mina tatueringar, om jag kan berätta mer om dom och så. och visst kan jag det! här kommer alltså en liten sammanställning. någorlunda kronologisk, men kanske inte helt. och så har jag låtit bli att berätta om några som jag valt låta vara hemliga också.

hjärttexten. min allra allra första och jag har haft den så länge jag kan minnas. nädå, men nästan. sexton vårar var jag och hade drömt om att ha den här texten i huden hur länge som helst. till slut blev det av. och det är såklart folk som undrar var och varannan dag, men nej – den är inte tillägnad någon speciell person.

vadtexterna. på utsidan av båda mina vader sitter två nästan likadana texter. samma placering och typsnitt och båda på latin. den ena, ”vivere est militare”, betyder ”att leva är att kämpa” och den andra, ”dum spiro, spero”, betyder ”så länge jag andas, hoppas jag”. viktiga kom-ihåg-motton när livet är vasst och kallt.

vänsterarmen. på vänstra handleden sitter en g-klav. för musiken, såklart. i armvecket sitter citatet ”moi, j’ai rien à perdre, rien” från franska filmen betty blue (37°2 le matin) och betyder ungefär ”jag har inget att förlora”. se den filmen förresten! om hopplöst galen kärlek, tysta pianobutiker och barfotaspringande genom en sommarnatt.

fotledstexten. ”music’s the reason why i know time still exists”. den finaste kärleksförklaringen till musik jag hört och det måste man ha i huden. kommer från den här låten.

rodret. på höger underarm sitter mitt tjusiga roder i old school-stil. om man kollar noga på högra bilden ser ni att det glittrar lite där i mitten. hade nämligen en skindiver där tidigare. som en piercing i armen, typ. det var väldigt fint, men inte så långvarigt. apropå det hade jag likadana små glitterstenar under varje nyckelben en period också, men det var inte så himla praktiskt. (dock sjukt snyggt).

pride. på höger överarm sitter den tatuering som (konkurrerande med den första kanske) jag tänkt och funderat och önskat och väntat på mest. mina två hemländers flaggor, polen och japan, kärlek och stolthet. inga konstigheter.

om man vänder och kollar på insidan av överarmen ser man ett ankare. kanske ser det inte riktigt ut som ett ankare, men det är det. i regnbågens alla färger och med en pärla och mussla som kronan på verket. det är min fina bekanta cleo som gjort den.

kompassrosen. även den svarta kompassrosen nära armbågen fick cleo göra på mig och såhär såg min arm ut ganska så länge innan jag gjorde något mer.

halfsleeven. förra vintern fick det vara nog med osammanhängande överarmstatueringar, så då började jag väva ihop hela överarmen. det blev stora molnmönster och en dykarhjälm längst upp på axeln. såhär såg det ut efter första sessionen.

och till slut hade jag en hel halfsleeve som var ihopvävd. till vänster när den är precis nygjord och så lite bättre bild på kompassrosen till höger.

japp, såhär fick det vara ett ganska långt tag. trivdes bra!

fullriggaren. och nu, när jag är tillbaka i sverige igen efter att ha varit och rest i ungefär ett år, var det dags att fortsätta. det seglade alltså upp en ståtlig fullriggare på underarmen. in fact så är det här inte klart än, den ska få text i banderollerna och sådär.

pappa. hyllningstatuering i form av en livboj med pappabanderoll. förklaring överflödig.

och så ser jag ut nu! som sagt, underarmen är ett just nu pågående projekt, så det är därför det är lite osammanhängande och sådär. mycket meck med stockholmspendling, studioväntetider och sånt ni vet. men håll utkik under närmaste tiden så är det nog klart snart.

det fick bli allt. hoppas ni gillart.

0

Kommentera

Alltså du är så helt infernaliskt fin.

Men gud vad många tjusiga tatueringar, ÄLSKAR den på bröstet, så himla fin <3

Anna

Wow så många! Gillar när det glittrade i ankaret. Hur dyrt är det med tatueringar?

anna: så himla olika beroende på studio, stil, motiv, tatuerare, allt ….. men som exempel tror jag pride-tatueringen kostae runt 4000 (?). kram

Så fine tatoveringer du har! Jeg liker spesielt godt de maritime.

men hjälp vad mycket snyggt du har!! nu blev jag ännu mer sugen på att tatuera mig!!

elin: tack snälla! ja gör det : )

Oooh livbojen är såååå snygg! + jag är pappas flicka, så himla fin hyllning!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.