2021-02-03

Här bor vi nu

Vi är inflyttade och jag är alldeles mör i kroppen. Flyttfirman var fyra timmar sen och jag satt i en kökssoffa, nylevererad från Floda, och läste sagor för barnen långt efter läggdags medan de bar in alla våra saker i måndags.

Första timmen i lägenheten gick jag bara runt från rum till rum och tittade. Stod lutad mot fönsterbrädan och såg mig omkring. Tittade ut genom fönstret och försökte smälta att det här var vårt nya hem. Tog in varenda detalj och lärde känna varenda vrå.

Vissa lägenheter har haft den effekten på mig. Inte många men några. Det här är den sjätte lägenheten jag och Hugo bott i under våra snart tio år tillsammans och vissa av dem minns jag knappt. De har passerat nästan obemärkta förbi medan andra har hakat sig fast i en, som den vi hade på Wieselgrensplatsen. Med den visste jag direkt, redan vid första blicken in i hallen, att det var vår lägenhet. Vår plats.

Samma känsla fick jag här. När jag låste upp dörren i måndags slogs jag av en värme, av en självklarhet.

Låt oss gå på en liten tur.

Det här är vad man möts av direkt när man kommer in genom ytterdörren – matsalen.

Matsal och vardagsrum.

Ett hörn och två nya lampor i matsalen.

Från matsalen in i vardagrummet. Barnens rum till höger.

Vy från vardagsrummet.

Barnens rum.

Vardagsrummet.

Här är en liten bit av köket där vi har matbordet nu.

Signe fyllde på.

Vårt sovrum. Dörren till höger i hallen går till en klädkammare och rummet mitt emot är köket.

Och det var det. Världens bästa plats.

40

Kommentera

midis

HURRA

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.