2021-01-27

Inredningstankar om sovrummet i vår nya lägenhet

Nu är det mindre än en vecka kvar till inflytt! Vårt nuvarande hem är ett enda haveri. Så som det blir i när det är en flytt på gång. Jag dagdrömmer om vart allting ska stå och hur det blir att sätta ihop vår nya säng, en hög kontinentalsäng med stoppad sänggavel i tyg som kommer dagen efter. Kanske ett av de lyxigaste inköpen vi gjort, även om den ”bara” kommer från IKEA. I den leveransen följer också en stor matta som ska vara under sängen. Hoppas bara jag räknat rätt med måtten.

I sovrummet har vi fönster från två olika håll. Det är ganska stort men där finns också fyra garderober på varsin sida om dörren precis när man kommer in så det är lite begränsat med väggutrymme och finns egentligen bara en bra vägg att ställa sängen mot.

Väggarna är ljusgrå och jag vill ha det ljust med mycket textilier. En rejäl matta och puffiga täcken. Mitt gamla skrivbord ska äntligen få en ordentlig plats vid fönstret och jag hoppas hitta ett par nattduksbord och en byrå med lådor i trä. Här kommer ett litet gäng inspirationsbilder jag samlat på mig.

Ungefär så här har vi våra fönster med och precis där byrån står på bilden är där jag vill ha min egen. Några saker jag gillar lite extra är träpallen, det vita påslakanet och byrån. Så enkelt men ändå mysigt.

På min byrå vill jag helst ha en riktig stor spegel. Men en som jag fyndade secondhand på Hisingen för ett par år sedan och som är i ungefär samma storlek som den på bilden skulle också kunna bli ett fint alternativ. Fint med lampan och skålarna. Kan leva utan statyerna.

Hårda, kantiga former som kontrast. Mmmm.

Bordet. Stolen. Så fint att ha ett ordentligt avlastningsbord i ett hörn för tidningar, böcker och annat man bara samlar på sig. Och en stol att lägga kläderna på.

Vi har ju nattduksbord men det här är också fint. Ett mindre bord precis bredvid som rymmer böcker, smycken, lampa och (i mitt fall då) alla Greta Gris-böckerna, nappisar, stenar och teckningar.

Ljusa långa gardiner, blandade växter på ett eget litet bord. Kan också vara fint med piedestaler i olika höjder.

Lägenheten kommer inte stå utan färg men jag vill gärna ha en bas av varma nyanser och mycket trä. Sen vill jag blanda in lite poppigare nynser ihop med lite murrigare. Gärna mycket gult, kanske lite rosa och lite blått. Tyckte kombinationen här ovan såg så lugn men ändå kraftfull ut. De svarta detaljerna är en favorit.

Sängen. Med vår ljusgrå rynkade sängkappa och mjuk filt längst ner. En matta som möter fötterna på morgonen istället för min uthällda garderob, fluffiga täcken vi köpte i vintras och precis så lagom med kuddar så jag kan ligga riktigt bekvämt när jag läser min klassiska litteratur.

Haha skojar. Menar såklart när jag läser Bamse, Greta Gris och Pelle Svanslös åt någon som skriker åt mig att björnen, grisen och katten inte alls heter sådär utan DOM HETTA SINNE, MAMMAAA!

Men ja, det är vad jag tänker på just nu. Ett snällt och inbjudande sovrum i gräddiga och jordiga toner. Inte helt olikt en semla i färgerna, när jag tänker efter – bulle, grädde och mandelmassa.

Alla bilder och bildkällor finns i mappen Gula huset på Pinterest

14

Kommentera

Så harmoniska och varma färger! ombonat till max 🙂

sandra

Ja! Tror det blir bra! Saknar daaaaaaaaaj

Aj

Åh så himla fint och inspirerande, ser verkligen fram emot att se ert nya hem växa fram stilmässigt!

sandra

Tack! Det känns som att det kan bli bra 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.