2021-01-19

Inredningstankar om nästa vardagsrum

Jag fick en fråga om inredningen till nästa lägenhet och eftersom jag är helt besatt av den så LÅT OSS göra ett litet dyk ner i tankarna som håller mig vaken om kvällarna.

Det är nu lite mindre än två veckor kvar tills flyttlasset går och jag har gått helt in i inredandet. Jag spenderar mängder med tid på Marketplace och Blocket, letandes efter de perfekta stolarna, borden och skåpen. Hittills har jag hittat en hel del men jag saknar fortfarande en kökssoffa, fåtöljer och vitrinskåp.

Precis efter vi skrivit på kontraktet gick jag runt i tankarna av ett ljust vardagsrum. En ljus soffa, en stor matta och varmt trä. Detaljer i tenn, stora gröna växter, terracottakrukor och möbler med rena linjer. Svalt men ombonat. Stilen jag är ute efter är svår att beskriva men kanske en eklektisk stil med tydliga inslag av 30-50-tal?

Jag har faktiskt ingen aning. Men det här var det allra första jag satte ihop. Det var en mix av saker vi redan har och saker som jag vill ha. En vit soffa, svarta kontraster, pudriga toner och mustiga nyanser som tar sin plats.

Sen gick jag vidare till lite och rensade alla mina gamla mappar och landade i de här bilderna som jag fortsatt hålla hårt i för inspirationen.

Bild från Historiska hem

Det här hemmet har jag bloggat om tidigare och det är fortfarande en favorit. Vill verkligen ha en liknande sideboard. Och lampa.

Bild från Historiska hem

Hård form i piedestalen, mjukt med vasen och robust med skåpet.

Bild från Johanna Bradford

– Det torkade bladet på väggen.
– Rödrandiga gardiner. Mmm så fint.
– Ett högre soffbord.

Bild från Johanna Bradford

– Korta gardinlängder på svart, smal gardinstång.
– Sängbord med plats för mycket.

Bild från @andrealisaanna

Vi köpte nyss ett soffbord i glas, men det är så ostabilt att vi inte vågar ha det framme. Det får istället bli ett avlastningsbord som inte hamnar så mycket i centrum sen när vi flyttat. Så tanken var ju ett lågt från början.

Men när det ställts undan och min kompis Ebba skickade den här bilden föll jag di re k t. Och gissa vad – redan dagen efter lyckades vi faktiskt lägga vantarna på ett liknande. Nu vet jag inte om jag kan gå ifrån ett högt bord till ett lågt igen – skillnaden är verkligen stor. Det är enkelt att ställa ifrån sig kaffekoppen och lätt att pussla vid med barnen utan att behöva sitta på golvet.

Bild från Johanna Bradford

Johanna Bradford är det bästa exemplet jag vet på lyckad eklektisk inredning och är absolut en förebild på den fronten sedan ett par år tillbaka. Den här gången inspireras jag av den ljusa kelimmattan och de små avställningsborden.

Bild från Marie-Louise Sjögren

Den här bilden från Marie-Louise Sjögren tyckte jag om för att det var fanns riktiga foton blandade med vackra stilleben. Och en riktigt rejäl lampa. När jag såg det här slog det mig att jag verkligen måste framkalla lite mer bilder.

Bild från Sofia Wood

Lösningen på alla mina problem med TV-väggen kommer från Sofia Woods förra lägenhet. Så fint att hänga konsten lågt och att jobba med TV:n istället för emot den.

21

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.