2021-01-12

Tankar om en liten.

Signe Victoria. Min älskade, orädda lilla människa. Med ett bubblande skratt och ögonbryn som fort åker ner som ett mörkt litet tak över de blixtrande ögonen när någonting inte är riktigt rätt.

I sin storebrors kläder sveper hon fram med ett trollspö i handen. Med både noggrant och hastigt målade streck av tuschpennor i ansiktet. Som sover på sin pappas arm varje natt. Som kräver sin rätt. Som biter sin bror.

Jag stryker henne över håret som hon inte låter mig borsta och funderar på vad det blir av henne i framtiden. Och hoppas att hon alltid behåller sin kraft, sin ton och sitt nej. Att hon alltid går igenom livet med ett trollspö i handen och vågar ta för sig.

17

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.