2021-01-11

Det gula huset och planritningen

Varje morgon vaknar jag före alla andra här hemma. Jag smyger ut när larmet ringer, tänder en liten lampa och sätter mig vid det stora matsalsbordet med en kopp kaffe och börjar jobba klockan 07. Håret är rufsigt och blicken nyvaken. Hjärtat tacksamt.

Jag packar var och varannan dag här och igår fyllde jag sex lådor. Jag längtar så mycket att jag börjar få svårt att sova på kvällarna. När alla somnat och ingen behöver någonting så går min hjärna på högvarv. Jag vänder och vrider på mig, planerar och försöker föreställa mig allting på detaljnivå.

Den 1 februari går flyttlasset, till ett gult gammalt gårdshus i puts som byggdes 1932. Vi kommer ha hela den andra våningen, som är uppdelad på tre rum och en matsal. Förutom kök och badrum då. Utanför finns en trädgård.

Lägenheten totalrenoverades i juni och alla väggar har bredspacklats och målats grå. Det tråkigaste med det är att köket är ganska trist och att golven förmodligen inte är i närheten av lika fina som de under den nya parketten.

På planritningen ser det ut att ha varit en öppning från det större sovrummet till matsalen men den är igenbyggd nu.

Som det ser ut nu blir det stora sovrummet mitt och Hugos medan det mindre blir barnens. De får det mindre rummet just för att det är i anslutning till vardagsrummet där vi i regel alltid befinner oss. Så småningom kanske vi sätter upp en vägg i matsalen så att vi får ett fjärde rum, vilket går att göra och fortfarande ha en naturlig passage till vardagsrummet. Men tills vidare tror jag det här blir bra.

8

Kommentera

Så spännande, Sandra! Jag ser framemot att få följa med på det här äventyret.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.