2020-12-05

Det gula huset

För ett par månader sedan ställde oss i en lägenhetskö. Det var ett infall och en i-stunden-känsla av att vi borde bo större som fick mig att göra det.

Sen glömde jag bort det. För alltid hör man ju, att det är omöjligt att få en lägenhet på det sättet om man ska hyra.

Men i måndags fick jag ett mail som bottnade i ”Det finns en lägenhet ledig. Är ni intresserade?” Jag kastade mig på telefonen. ”Självklart. Vi är intresserade”.

Samma dag bokade vi en visning och jag fick gå in ensam och se mig omkring. Nästan hundra kvadratmeter stort och med nymålade grå väggar, i ett gult hus med en innergård. En hel våning av huset, bara till oss.
Det fanns inga tvivel.

Och på torsdagen ringde jag fastän jag lovat mig själv att ha is i magen, bara för att fråga hur det går. ”Jo, jag sitter och skriver ert kontrakt just nu, ni har det i brevlådan på fredag eller på måndag. Välkomna”.

38

Kommentera

Fia

Wow! grattis. va fantatiskt. kram

sandra

Tack bästa Fia!! <3

Sandy

Underbart, stort grattis!

sandra

Tack Sandy!! <3

SaraMy

Men så hoppfullt att läsa! Dela gärna vilken lägenhetskö detta är, om det är i Alingsås? Min sambo och jag vill så gärna flytta dit med vår dotter då vi har mina föräldrar där..men vi har en jättefin lägenhet i Göteborg och vill liksom inte släppa den för vad som helst.

sandra

Absolut, det var Nefast vi kontaktade 🙂 Har ni provat lägenhetsbyte annars? Det är ganska krångligt men finns en och en annan sån bytestur som har gått bra. All lycka till! 🙂

SaraMy

Tack vad snällt, nu har vi ställt oss i kö även där:)
Jo, vi har lägenhetsbyte och har haft i snart ett år.. tror kanske att er lägenhet låg uppe som ett potentiellt byte ett tag – kände igen några bilder från din blogg. (Det är vi som har 2,5an i kville, med en pigkammare som inte riktigt rymmer en 140 säng!)

sandra

Kul, hoppas ni får ett riktigt bra erbjudande snart! 🙂 Åh jag minns verkligen inte, det var så många vändor på lägenhetsbyte med så många fina lägenheter. Men det låter som om ni kan ha haft något jag fastnat för 🙂 Gott nytt år! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.