2020-12-03

Från en bransch till en annan och vår kvartett

Det blev en tidig morgon för mig. Signe vaknade redan klockan 05 och ville gå upp. Eftersom Hugo jobbat sent de senaste kvällarna så var det jag som tog henne i famnen och bäddade ner oss med täcket i soffan framför Babybossen. Signe är bra på att ta den platsen hon behöver men ibland behöver hon få uppmärksamhet hon inte måste kräva själv. Så de stunderna vi har alldeles själva är ovärderliga. För då kan jag ösa den över henne utan avbrott.

Nu när året närmar sig sitt slut har jag börjat fundera ganska mycket på vilket konstigt år som kommer ligga bakom mig när jag skålar in 2021.

I början av det här året höll jag min föreläsning på Interflora och jobbade med inredning på Ellos. Hade jag inte blivit tillfrågad av Interflora vet jag inte om jag hade tagit mig själv i kragen och fortsatt vidare mot kommunikationsbranschen. Men det blev som ett tecken. Sen blev det som det brukar bli, det ena ledde till det andra och jag släppte taget om Ellos.

Resten vet ni ju. Företaget, kontoret.

Det svåraste har kanske varit att förstå allvaret. Att det inte är en sorts hobby jag håller på med, utan att det faktiskt är ett yrke som jag kan leva på. Och den där konstanta frågan är det slut nu? som finns där innan, under och efter varje uppdrag.

Det här året har också parallellt handlat mycket om att hittat tillbaka till mig själv, till den som fanns innan jag blev mamma för både första och andra gången. Till den som fanns innan vi flyttade fram och tillbaka tvärs över landet. Och precis som när man öppnar en säck med gamla kläder så fanns där sådant som fortfarande passade men också mycket som jag vuxit ur eller ifrån.

Samtidigt firade jag och Hugo åtta år. Åtta år som två. Fem år som tre och två år som fyra. Vår familj är den finaste jag vet. Hugo med sitt tålamod, jag med min energi, Ebbe-Lou med sin kreativitet och Signe med sin attityd.

Den bästa kvartetten jag vet.

13

Kommentera

Detta år har verkligen varit märkligt. Jag blev egenföretagare och därmed fotograf + digital marknadsförare på heltid men på egen hand. Men allt går upp och ned då läget är som det är men jag hoppas att det lossnar snart och att jag finner min väg <3

sandra

Åh hurra för oss som kämpar ändå! Jag tror det kommer ge med sig mer och mer för den branschen som vi är i, om det är någon gång i livet som digital marknadsföring behövs så är det nu. All lycka till med det nya året för dig<3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.