2020-11-29

Min jul 2020 – ett hopkok från förra jular

Det här har jag längtat efter, det riktiga startskottet för julen. Vi ska ner i förrådet och hämta julstjärnor idag och baka saffranskaka och wienernougat. Ser fram emot kvällen när alla stjärnor är upphängda och lyser upp.

Något som är himla fint med vuxenlivet är att när man firat tillräckligt många jular så har man lärt sig vad som passar en och inte. Året därpå kommer en ny chans och då kan man ta med sig det som var bra från tidigare jular. För länge sedan var jag så stressad för att jag inte hade några typiska traditioner som passade mig. Men nu känner jag att jag sakta men säkert bygger upp egna.

I år vill jag ha mängder med hyacinter, amaryllisar och vackra tulpaner. Jag vill ha ljus överallt och tid att slå in paket. Söndagsmiddagar med jultema, en mistel ovanför dörren och hopknåpade juldekorationer från barnen.

Det kommer bli fint.

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.