2020-11-21

Ett barnrum från min plats

Ibland hugger det till av längtan tillbaka till vår lägenhet i Göteborg. Älskade att bo i den. Jag minns första gången jag gick in i hallen och kände mig hemma direkt. Minnet av det det första steget in och den känslan är fortfarande lika starkt som om det var alldeles nyss. Tänk att man kan fästa sig så mycket vid ett hem? Att man liksom känner en samhörighet med något så fysiskt? Det var min plats. Och som jag våndades medan vi väntade på att få veta om lägenhetsbytet skulle gå igenom. Det var ju där jag skulle bo.

Vi flyttade in i december och den första morgonen jag vaknade där låg jag kvar en liten stund och blickade ut mot hallen. Sen gick jag upp och njöt av det knarrande golvet. Min plats. Som gjordes om flera gånger.

Särskilt barnrummet, som slutligen landade i ett rum med ljusa väggar och grått brädgolv med olika färgstänk här och där. Med lite knasiga djur på väggarna, lite guld och utvalda detaljer. En skön fåtölj och ett bord att rita vid.

12

Kommentera

Ohh så fint rum, gillar gula detaljer tillsammans med tukost

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.