2020-10-27

Solrosor och gap på stan

Jag köpte med mig ett fång solrosor efter lunchen idag och ställde dem i en för liten vas jag hittade på kontoret. De gör sig bra på mitt skrivbord och höll mig vid gott mod hela eftermiddagen. Fram tills vi hämtade barnen och åkte och handlade. He rre gud. Att man (vi) aldrig lär sig (oss)? Det var hysteriskt från allas håll. Alla gapade. Jag med. Inte Hugo. Så ja, det var väl jag och barnen som gjorde det. Ingen skulle prova vantar och alla mössor var fula eller fel på något annat sätt.

Det tog aldrig slut.

Och ändå älskar jag det. Att stå och bråka med mina ungar mitt i affären. De är envisa, starka och modiga. Och det är så här jag har fostrat dem. Att de tar ställning mot mig hör till. Det finns inget farligt i att stå på sig, hävda sin rätt eller ifrågasätta.

Men nej det var inte vad jag tänkte när jag stod mitt i kaoset, såklart.

13

Kommentera

underbar inställning kring starka envisa modiga ungar. även om man inte kanske är uppfylld av den insikten där mitt i affären, som du säger. men så fint ändå med barn som vågar trotsa.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.